ΨΙΛΟΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ;, ΤΑ κομμωτικα ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ;.

 

 

  Σημείωση Santonews:  Είναι απίστευτο, αυτό που συμβαίνει. Απαγορεύεται η πώληση ειδών καλλωπισμού-καλλυντικών. Φεύγει το μυαλό, όποιου το διαβάζει.΄ Η καλλιέπεια, για ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, υπέχει θέση ψυχοθεραπείας. Μην μαυρίζετε κι άλλο τις ψυχές. Δεν είναι κοκεταρία. Είναι μια ανάσα καθημερινότητας, που να πάρει!.  Αυτό, ανακαλύφθηκε ως μέτρο;. Η απαγόρευση;. Θου κύριε!. 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ (Σ.Ε.Ε.Κ)

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

 

  Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη απέστειλαν οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» και ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο πώλησης προϊόντων κομμωτικής, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται προσωρινά η πώληση προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση από τα σούπερ μάρκετ, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια, σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα.

 

  Η απόφαση αυτή δημιουργεί άμεσα πρόβλημα στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους του κλάδου καθώς μειώνει αισθητά τις πωλήσεις, αφαιρεί εισόδημα από τα ποσοστά πωλήσεων των πωλητών εντός σούπερ μάρκετ, καταστημάτων και κομμωτηρίων, «βαπτίζει» αυτομάτως τους επαγγελματίες κομμωτές σε μοναδικούς «αγοραστές» προϊόντων επαγγελματικής χρήσης, ενώ εφόσον το μέτρο επεκταθεί και πέραν τις 22ας Νοεμβρίου 2021 δεν αποκλείεται να υπάρξει και απώλεια θέσεων εργασίας.

Την ίδια στιγμή η παραοικονομία και η «μαύρη» παροχή υπηρεσιών κομμωτικής και καλλωπισμού κατ’ οίκον οργιάζει, με το κράτος ανήμπορο να την αντιμετωπίσει,  υιοθετώντας «λύσεις»…που αφαιρούν έσοδα και θέσεις εργασίας από εγχώριες επιχειρήσεις, επιφέρουν σημαντική απώλεια εσόδων στην Εθνική Οικονομία, υπέρ αλλοδαπών επιχειρήσεων με φορολογική έδρα σε τρίτες χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *