ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

 

perifereia_diavoyleysi“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου καταγγέλλει τον απροσχημάτιστο εμπαιγμό που υφίστανται τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από την ελληνική κυβέρνηση.

Η τροπολογία περί αναστολής αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πλην της Ρόδου και της Καρπάθου, απορρίπτεται απερίφραστα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως διχαστική και απολύτως παραπλανητική ως προς τα προσχηματικά και ψευδή κριτήρια επιλογής των νησιών, που στόχο έχουν να προσφέρουν πολιτικό άλλοθι σε μια απαράδεκτη και προσβλητική, για το Νότιο Αιγαίο, απόφαση.

Από την τροπολογία της κυβέρνησης πληροφορούμαστε ότι στις Κυκλάδες, για τις οποίες δεν υπάρχει καμία μέριμνα και πρόβλεψη, δεν υπάρχουν νησιά της «άγονης γραμμής».

Από την τροπολογία της κυβέρνησης πληροφορούμαστε ότι η Ρόδος και η Κάρπαθος δεν ανήκουν στο Ανατολικό Αιγαίο.

Από την τροπολογία της κυβέρνησης πληροφορούμαστε ότι η Ρόδος και η Κάρπαθος δεν ανήκουν καν στα Δωδεκάνησα.

Από την τροπολογία της κυβέρνησης πληροφορούμαστε ότι η Ρόδος και η Κάρπαθος, που μόνο τον τελευταίο χρόνο δέχτηκαν πάνω από 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα προσφυγικών ροών.

Αυτή η προσβλητική για την νοημοσύνη όλων των νησιωτών, απαξιωτική, διχαστική και άνευ ουσιαστικών κριτηρίων τροπολογία, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πολύ δε περισσότερο, όταν ο εμπαιγμός προέρχεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μόλις λίγα 24ωρα μετά τις εξαγγελίες της Νισύρου, έδωσε δείγματα γραφής για το πώς αντιλαμβάνεται τη νησιωτικότητα.

Πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και διχαστικά διλήμματα.

Καλούμε τους βουλευτές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να μην νομιμοποιήσουν πολιτικούς τακτικισμούς που εμπαίζουν και διχάζουν τα νησιά που εκπροσωπούν.

Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί από εκπρόσωπο του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο Προεδρείο της Βουλής, ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας για την εν λόγω τροπολογία, το απόγευμα της Τετάρτης 21/12/2016, στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *