ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ

 

 

PERIFEREIA_1“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, με αισθήματα οργής, θυμού και αγανάκτησης εκφράζει την αντίθεσή του και διαμαρτύρεται έντονα, για τη σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων όλων των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και τη μεταφορά τους ως προς τη λειτουργία τους, στα νησιά όπου εδρεύουν Πρωτοδικεία, δηλαδή τη Σύρο και τη Νάξο, τη Ρόδο και την Κω.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η Κυβέρνηση, πέραν από την καταστροφική της επέλαση σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της λειτουργίας του κράτους και της οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών, συνεχίζει με αμείωτη ένταση το σχέδιο εξόντωσης των νησιών, μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 101 του Συντάγματος για την προστασία της νησιωτικότητας, που θεσπίστηκε για λόγους δημοσίου, κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος, αγνοώντας τις ιδιαίτερες γεωγραφικές, κοινωνικές, οικονομικές, εθνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες των νησιωτικών περιοχών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Μία ενδεχόμενη απόφασή σας για κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων μέσω συγχώνευσης, θα επιφέρει ακόμα ένα τεράστιο πλήγμα στην ήδη βαλλόμενη πανταχόθεν διοικητική συγκρότηση των νησιών. καθώς ήδη έχουν καταργηθεί Δ.Ο.Υ., τοπικά καταστήματα Ι.Κ.Α. κ.λ.π.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης των υποθηκοφυλακείων των νησιών, αφού αυτά δεν προκαλούν κανένα απολύτως δημόσιο κόστος σε αντίθεση με την κατάργησή τους, που θα προκαλέσει ένα τεράστιο κόστος στους πολίτες που θα μετακινούνται μακριά από τον τόπο τους για να διευθετούν τις υποθέσεις τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου δηλώνει ότι έχει πρόδηλο και έννομο συμφέρον να προσφύγει ενώπιον του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Χώρας, για την προστασία και υπεράσπιση των συνταγματικών αρχών της αναλογικής ισότητας, της προστασίας της νησιωτικότητας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης των κατοίκων των νησιών αυτών αλλά και της ανάπτυξής των”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *