“ΨΕΜΑΤΑ, ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΚΟΝΔΙΟΥ

 

 

 

 

Γ. Βακόνδιος- Πολιτευτής Κυκλάδων-Τομέας Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της ΝΔ

“Χθες ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στους δρόμους της Αθήνας συναντάει χαμογελαστούς και ικανοποιημένους πολίτες.

Πριν λίγες μέρες όμως παραδεχόταν σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, ότι εάν ερωτηθεί η άποψη των πολιτών για την κυβέρνησή του, θα διαπιστωθεί ότι οι πολίτες θεωρούν ψεύτες τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μυστήρια πράγματα.

Πώς μπορεί να μας εμπνέουν χαμόγελα και ικανοποίηση αυτοί που παραδέχονται ότι τους θεωρούμε ψεύτες;

Δυστυχώς για όλους εμάς δεν έχει καμία σημασία τι άποψη έχουν αυτοί για τους εαυτούς τους.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για ένα τσούρμο σύγχρονων κατσαπλιάδων, οι οποίοι προσπαθούν να κρύψουν τη βουλιμία τους για την εξουσία πίσω από ιδεοληψίες, παρά φύση συνεργασίες, καταιγισμό ψεμάτων και άτσαλων και πρωτόγονων τακτικισμών επικοινωνίας, στις οποίες μόνο ο Μαδούρο μπορεί να τους συναγωνισθεί. Παράδειγμα είναι οι πανηγυρισμοί για τη δήθεν έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση ομόλογου.

Οι αγορές χόρεψαν στα νταούλια που χτυπούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μας προσέφεραν το ακριβότερο επιτόκιο στην Ευρωζώνη.

Σε μία περίοδο όπου υπάρχει απίστευτα μεγάλη ρευστότητα στην παγκόσμια αγορά και που τα μισά λεφτά τα έβαλαν αυτοί που είχαν τοποθετηθεί στην προηγούμενη έκδοση ομολόγου, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιτυχία της.

Ποια είναι άραγε αυτή η επιτυχία;

Εκτός ότι κατάφερε να βρει από τις αγορές μόλις ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ (νέα λεφτά) με ένα υπέρογκο επιτόκιο, ξεχνά ότι όταν έβγαινε ο Σαμαράς στις αγορές η Γερμανία δανειζόταν με +0,7%, ενώ τώρα δανείζεται με -0,2% και ότι εάν η κυβέρνηση μπορούσε να δανεισθεί από τις αγορές με στοιχειωδώς λογικούς όρους αυτή η έκδοση θα μας είχε στοιχίσει 150 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα λεφτά σε τόκους.

Γιατί γίνονται όλα αυτά άραγε;

Προφανώς διότι έπρεπε να ξεχάσουμε τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο Βαρουφάκης που κάποτε χαρακτηριζόταν από τον πρωθυπουργό ως asset της κυβέρνησης, σήμερα είναι λανθασμένη επιλογή και παραχαράκτης της ιστορίας κατά Τσίπρα, σπιούνος κατά Τέλογλου και κακό παράδειγμα κατά Βούτση.

Έκτακτα.

Μόνο που για να ξεπερασθεί το πρόβλημα Βαρουφάκη, όπως και αυτό του Καμμένου, ο οποίος ξοδεύει τον χρόνο του σε ύποπτες συνομιλίες με καταδίκους, δεν αρκούν οι ψευτοπανηγυρισμοί για την έξοδο στις αγορές.

Δεν αρκούν, διότι η προσπάθεια αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης με τη θεωρία της αυταπάτης, δεν γίνεται πλέον πιστευτή.

Προς τούτο πρέπει να διασφαλισθεί ο καθεστωτικός έλεγχος θεσμών, όπως η δικαιοσύνη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η καταστροφή της παιδείας, η διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο εμπεγμός της εκκλησίας.

Περίπου ότι κάνει και ο Μαδούρο.

Μόνον που όλα αυτά δεν αρκούν και δεν μπορούν να εμποδίσουν την κατάρρευση της κυβέρνησης «τσούρμο».

Το θέμα είναι πόση περισσότερη καταστροφή θα επιφέρουν προσπαθώντας να μείνουν γατζωμένοι στις καρέκλες τους.

Προς το παρών εμείς όλοι έχουμε να πληρώσουμε 14,5 δισεκατομμύρια επιπλέον μέτρα, να αντιμετωπίσουμε ένα επιπλέον κόστος που υπολογίζεται από 80 έως 100 δισεκατομμύρια ευρώ και βεβαίως να προσερχόμαστε συντεταγμένοι στα γκισέ της εφορίας να καταβάλουμε κάθε μήνα τον οβολό μας υπέρ της υπερήφανης διαπραγμάτευσης και του μισθού του Καρανίκα.

Βεβαίως οι νησιώτες δεν θα πληρώσουν μόνον αυτά. Ήδη πληρώνουν καθημερινά τον αυξημένο ΦΠΑ που ο απίθανος Καμμένος (ο ειδικός στους ψεκασμούς) χαρακτήρισε από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων παράνομο και αντισυνταγματικό, την επόμενη μέρα που τον ψήφισε.

Προσωπικά μου μένει μόνον μία απορία. Αυτοί οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων, για ποιο λόγο στηρίζουν μία κυβέρνηση που παραδέχεται ότι οι πολίτες τους θεωρούν ψεύτες, που επιλέγει για υπουργούς σπιούνους παραχαράκτες της ιστορίας, που θεσμοθετεί παράνομα και αντισυνταγματικά (κατά Καμμένο) δημοσιονομικά μέτρα και που ομολογεί ότι το αφήγημά τους ήταν μια αυταπάτη.

Τόσο μεγάλη έλλειψη αξιοπρέπειας δικαιολογείται από τη γλύκα της καρέκλας;

Γιώργος Βακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *