Προβληματισμοί από τις δηλώσεις του Δημάρχου στην Καθημερινή.

 

 

Τις απόψεις και εκτιμήσεις του για τα θέματα κορεσμού, κρουαζιέρας και διαχείρισης απορριμμάτων στη Σαντορίνη, εξέφρασε μιλώντας στην εφημερίδα “Καθημερινή“, ο Δήμαρχος Θήρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνέντευξή του, είχε η ενότητα για τα απορρίμματα, όπως καταγράφεται στο δημοσίευμα:

“Μια οριστική λύση για την αντιμετώπιση της διαχείρισης απορριμμάτων δεν θα βρεθεί πριν το 2027, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θήρας, ενώ αυτή τη στιγμή η ενδιάμεση λύση –η λειτουργία χώρου απόθεσης απορριμμάτων παραπλεύρως του ΧΑΔΑ– αντιμετωπίζει προβλήματα. «Πλέον κινδυνεύει η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί ο χώρος. Δεν έχει αγοραστεί ή μισθωθεί ο χώρος παραπλεύρως, όπου θα εγκατασταθεί η ενδιάμεση λύση. Αν αυτά τα δύο εξασφαλιστούν, τότε μπορούμε σε ένα χρόνο από σήμερα να έχουμε την ενδιάμεση λύση», εξηγεί ο κ. Ζώρζος”.

 

Τα λεχθέντα του Δημάρχου προβληματίζουν, καθώς η πρόβλεψη του ενός έτους για την ενδιάμεση διαχείριση, δεδομένων των προβλημάτων που εντόπισε στην αγορά ή ενοικίαση χώρου, φαντάζει μάλλον αισιόδοξη. Και η κατάσταση στην υπερπλήρη χωματερή δεν δίνει την πολυτέλεια, οποιασδήποτε αισιοδοξίας. Όσο δε για την  οριστική λύση, αυτή τοποθετείται στο 2027, οπότε τίθεται το εξής ερώτημα: Θα γίνει σε όμορο της ενδιάμεσης λύσης χώρο -που δεν έχει ακόμα αγοραστεί ή ενοικιαστεί- ή θα ξεκινήσει άλλη διαδικασία;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *