ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ-ΠΕΡΙΣΑΣ

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Εμπορείου – Περίσσας
  “Η σχολική χρονιά κοντεύει να αρχίσει. Είναι όλα έτοιμα;
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Το νησί μας συνεχίζει να ζει το μύθο του ως τουριστικός προορισμός. Τα προβλήματα του όμορφου νησιού μας δεν φαίνονται στους τουρίστες που μένουν 3 μέρες, αλλά εμείς που ζούμε εδώ θα αντιμετωπίσουμε σύντομα μια άλλη πραγματικότητα.
Ας προσπεράσουμε για λίγο τα θέματα της Υγείας και του νοσοκομείου, τα θέματα της στέγασης γιατρών και εκπαιδευτικών, τα θέματα της διαχείρισης των σκουπιδιών, τα τροχαία ατυχήματα, κλπ. και θα μείνωουμε στο θέμα της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών μας μέσα στα σχολεία.
Προφανώς, στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο για να παίξουν, να κοινωνικοποηθούν και να μορφωθούν. Οπωσδήποτε, δεν τα στέλνουμε για να κινδυνεύει η Ασφάλεια και η Υγεία τους. Όμως, οι αναφορές από σχολεία της Σαντορίνης, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι αποκαρδωτικές.
Αλλά και το δικό μας νηπιαγωγείο στην Περίσσα έχει προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα για να ανοίξει με ασφάλεια. Τα σημειώνουμε επιγραμματικά:
– Πρέπει να ελεγθεί η στασιμότητα της ταράτσας και των γυψοσανίδων διότι κατά τις βροχές έμπαινε νερό κάπου από πάνω και δεν έχει γίνει έλεγχος (ποιος εγγυάται ότι δεν θα πέσει η οροφή ή οι γυψοσανίδες στα κεφάλια των μαθητών;)
– Η αίθουσα πρέπει οπωσδήποτε να βάφει με αντιμουχλικό, λόγω μούχλας κ υγρασίας,
– Πρέπει οπωσδήποτε να καθαριστεί η στέρνα που δεν έχει καθαριστεί καθόλου τα τελευταία χρόνια και αποτελεί εστία μικροβίων και μόλυνσης.
Αυτές είναι οι επείγουσες ανάγκες. Υπάρχουν κι άλλα που μπορούν να γίνουν στην πορεία, όπως air condition κλπ.
Επίσης ένα σημαντικό έργο που έχει υποτίθεται δρομολογηθεί είναι το στρώσιμο στην αυλή του Νηπιαγωγείο του Εμπορείου με το ειδικό υλικό που προβλέπεται για τα νηπιαγωγεία για να μην πέφτουν και τραυμτίζονται τα παιδιά πάνω στο μπετόν.
Οφείλουμε ως ΔΣ και κυρίως ως γονείς να τα γνωστοποιήσουμε και να απαιτήσουμε να λυθούν διότι δεν θα αναλάβουμε την ευθύνη αν συμβεί κάτι.
Η ευθύνη για τα ζητήματα αυτά είναι αποκλειστικά το Δήμου Θήρας και της σχολικής επιτροπής.
Το ΔΣ του νηπιαγωγείου μας έχει ήδη ζητήσει ραντεβού με τον δήμαρχο, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη λόγω ασθένειας του δημάρχου από κορονοϊό και απουσίας του από το νησί. Η διευθύντρια του σχολείου τα έχει επισημάνει από την προηγούμενη σχολική χρονιά και τα έχει στείλει γραπτώς στον Δήμο Θήρας και στην Σχολική Επιτροπή. Δυστυχώς δεν έχουν επιλυθεί ακόμη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *