ΠΡΩΤΗ ΟΚΤΩΒΡΗ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  “Συμμετέχουμε στις πανελλήνιες πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις
Πέμπτη 1η Οκτώβρη συγκέντρωση στις 12 στην πλατεία των Φηρών
  Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές.
  Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.
  Καλούμε τους συναδέλφους να βρεθούν κοντά στους μαθητές, να μπουν μπροστά απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.
  Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
• Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
• Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
• Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
H Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέας
Ανθή Πατραμάνη                                         Νίκη Μήτσιου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *