“ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Β. ΣΙΓΑΛΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

  Συνέντευξη στην εφημερίδα “Λόγος των Κυκλάδων” και τον πολύ καλό δημοσιογράφο Γιάννη Ρουσσουνέλο, παραχώρησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Σιγάλας. Με την προθυμότατη συγκατάθεση του φίλου Γιάννη, αναδημοσιεύουμε απόσπασμα της συνέντευξης, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη ΕΔΩ.

 

 

 

 

«Πρώτη φορά Αριστερά»: Μια από τα ίδια και χειρότερα

Από το 1979 στις επάλξεις.Από το 1979 αναμειγμένος ενεργά στα κοινά ο Βαγγέλης Σιγάλας, όταν είχε εκλεγεί πρόεδρος της τότε Κοινότητας Καμαρίου Θήρας, ιδεολόγος της Αριστεράς και συγκεκριμένα του ΚΚΕ, χωρίς ποτέ να αποκλίνει κατ’ ελάχιστο από αυτό. Ασκεί αρχικά κριτική σε τοπικά στελέχη του Σύριζα, όταν άλλα έλεγαν όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σε έδρανα Νομαρχιακού ή Περιφερειακού Συμβουλίου, με κυβερνήσεις της Ν.Δ ή του Πα.Σο.Κ.

Να θυμηθούμε τα μεγάλα και παχιά λόγια «Πρέπει να θυμηθούμε τα εδώ, τα δικά μας. Να θυμίσουμε εκείνους που καθόταν στα έδρανα του Νομαρχιακού και του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως ο Συρματένιος και ο Σαντορινιός, και τι λέγανε; Λέγανε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν τα αεροδρόμια και ότι θα περάσει πάνω από τα πτώματά τους η οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση στη Σαντορίνη, στη Ρόδο, στη Μύκονο. Πουθενά σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Τι μας έλεγαν για την αύξηση του ΦΠΑ; Μην το ξεχνάμε.

Λέγανε πως δεν πρόκειται να αυξήσουνε τον ΦΠΑ στα νησιά, αλλά θα τον διατηρήσουνε στα χαμηλά επίπεδα. Λόγια μεγάλα και παχιά». Πού είναι οι ηθικολόγοι και οι οικολόγοι; Δεν παραλείπει την αναφορά στο κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond, το οποίο βυθίστηκε στην Καλντέρα στις 5 Απριλίου 2007 και αποτελεί μια βυθισμένη τοξική βόμβα για τη Σαντορίνη, αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς. «Να θυμηθούμε εμείς οι Σαντορινιοί τι γίνεται με το Sea Diamond. Τότε μας έκαναν τους ηθικολόγους και τους οικολόγους γιατί μας κυβερνούσε η κακιά Δεξιά και το κακό Πα.Σο.Κ. Σήμερα ποιούνται τη νήσσα και δεν μιλάνε καθόλου. Είχε έλθει ο σημερινός Πρωθυπουργός και έκανε μνημόσυνο πάνω από την καλντέρα, πάνω από το κουφάρι του Sea Diamond. Έκανε δηλώσεις πως θα ανασυρθεί και θα φύγεικαι κακώς βρίσκεται ακόμα εκεί. Έλεγε πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και πως όταν θα έλθουν αυτοί στην Κυβέρνηση όχι απλά θα το έβγαζαν, αλλά θα καταλόγιζαν και ευθύνες. Μέχρι σήμερα δεν το έχουν βγάλει». ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *