ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΙΓΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

 

 

“Πρόταση αγοράς του οικοπέδου του κ.Ευάγγελου Σιγάλα στην περιοχή Καμάρα, Δ.Δ. Επισκοπής Γωνιάς, με ΚΑΕΚ 29044058115, από τον Δήμο Θήρας. 

 
 
Το εν λόγω ακίνητο αποτελεί γεωγραφικά το πλέον αρμόζων για αγορά κατά την γνώμη μας από τον Δήμο Θήρας, για τους παρακάτω λογούς: 
 
 
• Η απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου αποτελεί κίνηση άμεσης ανάγκης για την πρακτική και κοινωνική επανένωση του Καμαρίου, αφού με το κλείσιμο της διόδου του δρόμου, απομονώθηκαν και εγκλωβιστήκαν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής της Καμάρας όσο και οι φιλοξενούμενοι τους . 
 
 • Ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σταθερός χώρος Δημοτικής Δωρεάν στάθμευσης τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και τον επισκεπτών μας. 
 
• Σε τμήμα του ακίνητου θα μπορούσε να οικοδομηθεί ένα Πάρκο Αρχαιοτήτων – Αρχαιολογικό Μουσείο με σκοπό την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων της Αρχαίας Θήρας καθώς και Πωλητήριο σχετικών ενθυμίων . 
 
 • Περαιτέρω, και με σκοπό να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του κοινού και των επισκεπτών ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και γενικότερα, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν Δημόσιες Τουαλέτες και Κοινόχρηστοι Χώροι Υγιεινής. 
 
• Μέρος αυτού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν αφετηρία – στάση της εσωτερικής συγκοινωνίας τόσο για τους λουόμενους της παραλίας της Καμάρας όσο και για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Θήρας. 
 
 • Σε έτερο τμήμα του οικοπέδου θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα υπόγειο press-container για την συλλογή των απορριμμάτων, μιας και στην παρούσα χρονική στιγμή οι 4 κάδοι αποκομιδής των απορριμμάτων που βρίσκονται στην περιοχή δεν επαρκούν για της αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων και των κατοίκων. Όλες οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν ξεχωριστές ή ακόμα και συγκοινωνούντες δραστηριότητες που μπορούν να προσφέρουν απολαβές και κύρος στον Δήμο Θήρας για τις υπηρεσίες που δυνητικά θα μπορούσε να παρέχει.
Ανεξάρτητοι Τοπικοί Σύμβουλοι:
Ειρήνη Φύτρου 6944164260  
Αρτέμης Δακουτρός 6937310844 
Αγάπη Ρούσσου 6972420640″. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *