ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ PROTECT ANIMALS GREECE

 

 

 

 

O Oli Sykes με τη Λούνα που υιοθέτησε από το Καταφύγιο του SAWA.

Σημείωση Santonews: Παράξενη σημείωση, αλλά δεν θα πω κουβέντα. Απλά, για μια κάποια Μαργαρίτα, έναν κάποιο Δημήτρη, μια κάποια Χριστίνα, Ρενάτα και κάμποσα κορίτσια, δεν μπορώ να μην αναφερθώ!. Αυτά!

“Ξεκίνησε στις 22/10 στο νησί μας πρόγραμμα στείρωσης για αδέσποτα σκυλιά που θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Η δράση οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την προστασία των ζώων Protect Animals Greece σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας και τους κτηνιάτρους στη Σαντορίνη.

Ομάδα εκπαιδευτών σκύλων θα περισυλλέγουν τα αδέσποτα σκυλιά και θα τα μεταφέρουν στα κτηνιατρεία όπου θα γίνονται οι στειρώσεις.

Όσοι κάτοικοι της Σαντορίνης γνωρίζουν που βρίσκονται αδέσποτα σκυλιά ή φροντίζουν αδέσποτα σκυλιά, μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα εκπαιδευτών με τους εξής τρόπους :

  • Είτε συμμετέχοντας στο στάδιο της περισυλλογής βοηθώντας τους εκπαιδευτές να πλησιάσουν τα σκυλιά πιο εύκολα,
  • είτε μεταφέροντας αδέσποτα σκυλιά σε ένα από τα κτηνιατρεία, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με τον υπεύθυνο του προγράμματος,
  • είτε απλά ενημερώνοντας τηλεφωνικά την υπεύθυνη της ομάδας, υποδεικνύοντας που βρίσκονται αδέσποτα.

Οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της ομάδας την κ. Ελευθερία στο τηλ. 6945415750 ή τον κ. Πάνο στο τηλ. 6945297753.

Στην προσπάθεια να στειρωθούν τα αδέσποτα σκυλιά στη Σαντορίνη, όλοι μπορούν να βοηθήσουν. Η στείρωση είναι σημαντική για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες συνεχόμενες γέννες και ταλαιπωρία των σκύλων.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα προγραμματιστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την ασφάλεια γύρω από τα σκυλιά, τις ανάγκες των σκύλων, τις υιοθεσίες και πως μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή ενός ζώου.

Protect Animals Greece

Η Protect Animals Greece ιδρύθηκε το 2017 και είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία όλων των ζώων στην Ελλάδα. Υποστηρίζεται από τη Διεθνή Επιτροπή Συμβούλων από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες οργανώσεις προστασίας ζώων στην Ευρώπη. (RSPCA, Dogs Trust, Battersea Dogs and Cats Home, The Wild at Heart Foundation, International Cat Care, The Donkey Sanctuary, World Horse Welfare.). Τα προγράμματά της έχουν αναπτυχθεί σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: ευζωία, νομοθεσία, εκπαίδευση παρέχοντας μία ολοκληρωμένη λύση στα θέματα που αφορούν την καλή διαβίωση των ζώων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *