ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 

Βασική φωτό: Σταύρος Κουταλίδης

“Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις απερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Κυριακή και περιλαμβάνει:

1.Γενικό σημαιοστολισμό σ’ όλη την Επικράτεια των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 26ης Νοεμβρίου 2017.

2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α., καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

3.Τέλεση Δοξολογίας την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας και ομιλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Νομικού.

4.Μετά το τέλος δοξολογίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου στο μνημείο μπροστά από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα κατατεθεί από τους εκπροσώπους όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

5. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μερτής, Δημοτικός υπάλληλος Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *