Πρόεδρος ΠΟΞ: Υπερτουρισμός ή ομολογία έλλειψης επαρκών υποδομών από κάποιους;

 

 

“Διπλή και σαφής άρνηση της ύπαρξης υπερτουρισμού στη χώρα μας από τον Γιάννη Χατζή, πρόεδρο της Π.Ο.Ξ.

 

 

Τόσο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Voice 99.5 όσο και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Οικονομία” της 31ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Χατζής, έκανε σαφές οτι δεν δέχεται την ύπαρξη “υπερτουρισμού” στην Ελλάδα, θεωρώντας μάλιστα οτι πρόκειται για επικίνδυνο όρο που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Voice 99.5  και την εκπομπή “Πρωινό Εξπρές” ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Χατζής, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τη Ρένα Παυλάκη, για την πορεία του τουρισμού και τα θέματα του ξενοδοχειακού κλάδου, στον απόηχο και της παρουσίασης στην Αθήνα του προγράμματος “The Rhodes Co – Lab”, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUI Group, Sebastian Ebel, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τον τουρισμό στη χώρα μας σήμερα.
Συγκεκριμένα όμως σε οτι αφορά τον υπερτουρισμό, μια λέξη που έχει χρησιμοποιηθεί για τη Σαντορίνη, ανέφερε πως “τα προβλήματα συνωστισμού που εμφανίζονται σε 2-3 δρόμους δεν μπορεί να επιτρέπουν σε κάποιους να χρησιμοποιούν επικίνδυνους όρους όπως ο υπερτουρισμός”. Μιας και όπως ανέφερε, “υπερτουρισμός είναι ο μανδύας κάτω από τον οποίο κρύβεται η αδυναμία κάποιας περιοχής να επενδύσει στις υποδομές της”. “Στην Ελλάδα είμαστε πάρα μα πάρα πολύ μακριά από το πρόβλημα υπερτουρισμού” ανέφερε ο κ. Χατζής, συμπληρώνοντας πως “Αυτό που υπάρχει σε κάποιες περιοχές για δυό εβδομάδες το χρόνο, είναι πρόβλημα συνωστισμού.

Αυτό που γίνεται δηλαδή επειδή οι ροές σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, κάποιες συγκεκριμένες ώρες, συνήθως όταν έρχονται ημερόπλοια ή κρουαζιερόπλοπλοια, δημιουργούν συνωστισμό επειδή δεν γίνεται σωστή διαχείριση και προγραμματισμός των ροών τους, απο τις τοπικές αρχές. Στη Σαντορίνη για παράδειγμα στη Νότια πλευρά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνωστισμού, συνωστισμός δημιουργείται στην καλντέρα επειδή είναι ένα φυσικο μουσείο οπότε θα έπρεπε να γίνεται καλύτερος συντονισμός στη διαχείριση των ροών, κάτι που πρέπει να δουν οι αρχές.” ανέφερε ο κ. Χατζής.

Παράλληλα στην συνέντευξή του στη  χθεσινή “Οικονομία” ανέφερε μεταξύ άλλων πως ” Ο υπερτουρισμός είναι μία έννοια που επινοήθηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως μανδύας και να κρύψει τις πραγματικές αδυναμίες μας στις υποδομές των προορισμών μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *