ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού Εμπορείου Θήρας, ένα απαραίτητο έργο που παρέμενε ημιτελές για δύο (2) περίπου δεκαετίες.

 

Από το 2012, ο Δήμος Θήρας γνωρίζοντας τη σημασία του έργου για τον τόπο κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για τη διευθέτηση των περίπλοκων προβλημάτων που είχαν προκαλέσει τη διακοπή της κατασκευής του κτιρίου. Επίσης, συστηματική προσπάθεια έγινε ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης και σταθερή χρηματοδότηση του έργου από πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να αποφευχθεί και νέα διακοπή κατά την υλοποίησή του.

 

Για την επανεκκίνηση των εργασιών αποπεράτωσης του βρεφονηπιακού σταθμού Εμπορείου, χρειάστηκε να διευθετηθεί πρώτα το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που είχε προκύψει λόγω της εσφαλμένης κατασκευής τμήματος του υπό ανέγερση κτιρίου σε γεωτεμάχιο που βρίσκεται παραπλεύρως αυτού που είχε αρχικά δωριθεί για τον σκοπό αυτό. Κατόπιν, δρομολογήθηκε η νομιμοποίηση του υπό κατασκευή κτιρίου, οριστικοποιήθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες προδιαγραφές που καθορίζονταν από τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (ενδεικτικά ΦΕΚ 645/Β/1997) και εκδόθηκε νέα οικοδομική άδεια για τη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού δυναμικότητας 75 νηπίων και 25 βρεφών.

 

Τον Μάρτιο του 2016 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θήρας συνέταξε την μελέτη εφαρμογής της αρχιτεκτονικής και της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης του έργου και τον Οκτώβριο του 2016 υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» του ΕΣΠΑ. Η Πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 και κατόπιν απαιτήθηκε, πριν τη δημοπράτηση του έργου, η εκ νέου τροποποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης του βρεφονηπιακού σταθμού ώστε να συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές που καθόριζε η τότε νέο-εκδοθήσα σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1157/Β/2017). Ύστερα και από την τελευταία τροποποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης, το έργο, με προϋπολογισμό 2.150.000,00€ δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2017. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018 και έκτοτε συνεχίζονται απρόσκοπτα με τη σταθερή χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

 

Πλέον, η πρόοδος των εργασιών είναι εμφανής καθώς έχει ολοκληρωθεί η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού με σκυρόδεμα και η υλοποίηση των τελικών τροποποιήσεων στην αρχιτεκτονική του κτιρίου, ενώ η εξωτερική και εσωτερική τοιχοποιία είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Η κατασκευή του έργου βάση της υφιστάμενης σύμβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019 και οι εργασίες που υπολείπονται αφορούν επιχρίσματα, επιστρώσεις -επενδύσεις, ηλεκτρομηχανολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές και διαμόρφωση περιβάλλοντος, εξωτερικού χώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *