Πολύωρο φρακάρισμα Βρετανών στο αεροδρόμιο Σαντορίνης

 

 

φωτογραφία αρχείου

Μια βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκάλεσε αλυσιδωτά προβλήματα στις αφίξεις- αναχωρήσεις σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με τη Daily Mail, παρατηρήθηκαν στη Μαγιόρκα και τη Σαντορίνη όπου πολλοί τουρίστες υποχρεώθηκαν να περιμένουν πολλές ώρες προκειμένου να επιστρέψουν από τις διακοπές τους.

 

Στη Σαντορίνη, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη κ. Δημήτρη Γάκη, βρέθηκαν αρκετοί βρετανοί οι οποίοι είτε παρέμειναν στους χώρους του αεροδρομίου, είτε κάποιοι επέστρεψαν στα καταλύματά τους. “Σήμερα όμως η κατάσταση ομαλοποιείται”, είπε ο κ. Γάκης. Στην ζωντανή ροή ειδήσεων της Daily Mail, αναφέρθηκε η περίπτωση μιας επιβάτιδας που ανέμενε για ώρες την πτήση επιστροφής.

  “Η Laura Roepstorff είναι κολλημένη σε ένα easyJet Airbus A321 στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης με τα δύο της παιδιά – δύο και έξι ετών.

Επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο γύρω στη 1.30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) και εξακολουθούσαν να έχουν κολλήσει στην καμπίνα τέσσερις ώρες αργότερα.

Η κ. Roepstorff λέει ότι το αεροδρόμιο δεν είχε ακόμη αφήσει τους επιβάτες να επιστρέψουν στον τερματικό σταθμό περισσότερο από 90 λεπτά αφότου ο πιλότος ακύρωσε την πτήση.

Σάντουιτς και φλιτζάνια νερό έχουν μοιρασθεί στα επιβαίνοντα, τα οποία περιλαμβάνουν μικρά παιδιά, αλλά δεν είναι αρκετό για όλους, είπε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *