ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΘΗΣΕΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ”

ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

 

 

“Παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια, στο σύνολο των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πάρου και Αντιπάρου, διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».

Όπως είναι γνωστό από τα στατιστικά στοιχεία, τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου, τόσο παγκόσμια όσο και στη χώρα μας, για τις ηλικίες 15-29 ετών, αρκετά δε εξ’ αυτών συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ. Ειδικά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης της Eurostat για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων.

Με αίσθηση ευθύνης για τους νέους ανθρώπους, ο Θησέας Κυκλάδων χρηματοδοτεί παρέμβαση, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2018 θεωρητική εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων, καθώς και βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση προσομοιωτών πρόσκρουσης και ανατροπής και γυαλιών μέθης.

Επίσης, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, στις 18.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑ.Λ. Πάρου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Ασφάλεια στο δρόμο – Δικαίωμα όλων μας», με ομιλήτρια την κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ).

Η παρέμβαση υλοποιείται με τη συμβολή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ) και σε συνεργασία με τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, τον Δήμο Πάρου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Πάρου.

Σημαντική βοήθεια για την υλοποίηση της δράσης, προσφέρουν οι χορηγοί: ΚΤΕΛ Πάρου, Κοινοπραξία Ε/Γ-Ο/Γ Αντιπάρου και ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *