Πλοίαρχος SeaJets Α. Ιωάννου: «Δίκαιη Μεταχείριση των Πλοιάρχων και Εκσυγχρονισμός Λιμένων»

Της Τατιάνας Σαββίδου

 

 

 

 

  “Ο πλοίαρχος της Sea-jets, Αθανάσιος Ιωάννου, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τα αυξανόμενα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλοίαρχοι, υπογραμμίζοντας ότι οι αυστηρές κυρώσεις και τα βαριά πρόστιμα που επιβάλλονται το τελευταίο διάστημα έχουν φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο.

 

Σε συνέντευξή του, τόνισε ότι οι πλοίαρχοι οδηγούνται στο αυτόφωρο για ασήμαντες αφορμές, χωρίς να διευκρινίζονται επαρκώς τα αίτια κάθε περιστατικού, γεγονός που δημιουργεί σοβαρή πίεση στους ίδιους και στην εύρυθμη λειτουργία των εταιρειών. Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις στις λιμενικές υποδομές των Κυκλάδων, χαρακτηρίζοντας τα λιμάνια της περιοχής ως «προπολεμικά».

 

Υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για άμεσες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των λιμανιών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων ακτοπλοϊκών αναγκών και να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ομαλή μεταφορά επιβατών και οχημάτων. Παρά τις προκλήσεις, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι η Sea-jets παραμένει αφοσιωμένη στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, καλύπτοντας όλες τις οικονομικές τάξεις.

 

Η εταιρεία συνεχίζει να διασφαλίζει την ασφαλή και αξιόπιστη μεταφορά, ακόμα και σε νησιά άγονης γραμμής, εξυπηρετώντας απομακρυσμένες περιοχές που συχνά παραμένουν απομονωμένες.

 

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση της φετινής χρονιάς, σημείωσε ότι νησιά όπως η Πάρος, η Σαντορίνη και η Νάξος, κατέγραψαν ρεκόρ επισκεψιμότητας. Ολοκληρώνοντας, ο πλοίαρχος Ιωάννου τόνισε ότι η Sea-jets θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των απομακρυσμένων νησιών, παρέχοντας ένα σημαντικό κοινωνικό έργο”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *