ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΒΕΝΤΕΜΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΝΔΕΣΜΟ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

«Αγαπητοί συνεργάτες  αμπελουργοί,

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του νέου τρύγου και όλοι μας περιμένουμε με αγωνία την νέα βεντέμα και ετοιμαζόμαστε για αυτήν. Σε αυτή την χαρά αλλά και αγωνία που μοιραζόμαστε χρόνια τώρα θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποια θέματα για την καλύτερη και ποιοτικότερη συγκομιδή.

Το νέο και σοβαρότερο ζήτημα που απασχολεί όλους μας στο γεωργικό κλάδο, αλλά ειδικότερα και αμεσότερα εσάς, τους παραγωγούς στον πρωτογενή τομέα είναι η νέα φορολογία. Σας προτρέπουμε λοιπόν να ενημερωθείτε άμεσα από τους αρμόδιους φοροτεχνικούς, λογιστές σας για την νέα κλίμακα φορολογίας και τις πιθανές λύσεις-επιλογές. Εννοείται πως είμαστε όλοι οι οινοπαραγωγοί δίπλα σας για να σας εξηγήσουμε και να σας λύσουμε τυχόν απορίες. Η καλύτερη προετοιμασία θα μας βρει όλους έτοιμους για την σωστή τιμολόγηση και χρήση παραστατικών. Η διακίνηση των σταφυλιών θέλουμε και πρέπει να γίνει μόνο με τα σωστά έγγραφα παραστατικά τιμολόγια. Κανένα οινοποιείο δεν θα δεχτεί σταφύλι χωρίς τα νόμιμα έγγραφα.

Επιπλέον υπενθυμίζουμε τα εξής:

–          Επικοινωνούμε και συνεννοούμαστε με το οινοποιείο που συνεργαζόμαστε για την συγκεκριμένη ημέρα τρύγου. Δεν τρυγούμε όποτε μας βολεύει. Ακολουθούμε το πρόγραμμα που ορίζει ο Συνεταιρισμός ή το κάθε οινοποιείο ξεχωριστά.  Η ημέρα του τρυγητού καθορίζει τον αλκοολικό τίτλο του κρασιού και είναι καίρια επιλογή για την ποιότητα του.

–          Κάνουμε σωστή επιλογή καρπού. Δηλαδή αφαιρούμε τα καμένα και τα άρρωστα. Παραδίδουμε μόνο καθαρό και υγειές σταφύλι

–          Δεν μπερδεύουμε τις ποικιλίες. Ξεχωρίζουμε τα σταφύλια ανά ποικιλία
Στόχος, επιδίωξη και προσπάθεια όλων μας είναι η διατήρηση του παραδοσιακού αμπελώνα, η βελτίωση της ποιότητας του κρασιού και η στήριξη του παγκόσμιου ονόματος του Σαντορινιού Κρασιού. Και αυτό ξεκινάει από ΕΣΑΣ. Τους αμπελουργούς της Σαντορίνης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *