«ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ 40 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ-«ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ» & ART WAY

 

 

 

AFISA ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ16 (1)«ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

20-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο εντευκτήριο της Εστίας το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 μμ.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λυδία Νακοπούλου θα μιλήσει για το

“Ψ η φ ι δ ω τ ό και τις Εμπνεύσεις της από τον Κυκλαδικό Πολιτισμό– Mosaic Inspirations of Cycladic Civilization”

«Από την αρχαιότητα στα νησιά του Αιγαίου, λατρευόταν αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει τον ελληνικό πολιτισμό ξεχωριστό, το φως. Το φως στοιχείο της “ελληνικότητας”, συμπυκνώνει όλες τις εικόνες, τα συναισθήματα και τις σκέψεις όσων έχουν ζήσει, ή έχουν επισκεφθεί και αγαπήσει τα νησιά του Αρχιπελάγους.

«Επιδίωξή μας, στις δύσκολες συγκυρίες που βρίσκεται η χώρα είναι ,να τονώσουμε το αίσθημα αισιοδοξίας, περηφάνιας και πίστης στον πολιτισμό μας, και παράλληλα να προβάλλουμε τις αξίες της προσφοράς και της συνεργασίας, επειδή πιστεύουμε ότι αυτά είναι τα ισχυρότερα όπλα μας για να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Τα έργα των καλλιτεχνών μας αφορούν το φυσικό τοπίο και τον άνθρωπο στο φως του Αιγαίου, με διάθεση και τρόπο ως χώρου βιωμένης μνήμης. Με την ιδιαίτερη οπτική γωνία του βλέμματος η σύνθεση των έργων, βασίζεται σε πλάνα του πραγματικού. Το θεματικό και αισθητικό ύφος δίνει το στίγμα της ελληνικής ζωγραφικής. Η γραφή ελεύθερη και οι ευαίσθητες μεταβάσεις των χρωμάτων συμβάλλουν στην άμεση κατανόηση, δημιουργώντας μια σύγχρονη προσέγγιση του γνώριμου. Οι εναποθέσεις χρώματος, με πινελιές αυτοδύναμες και κηλίδες δυναμικές, μελετώντας τους ιριδισμούς και τις άπειρες αντανακλάσεις, μετρώντας το φως των Κυκλάδων, το φως, που πάντα ήταν η ύλη των ζωγράφων, παρουσιάζουν στο βλέμμα μια εντυπωσιακή ενότητα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *