ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΕΣ ΕΝΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ

ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ “BLUE STAR PATMOS”

 

 

 

“Ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 08/09/2017, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για την πιθανή ύπαρξη ρύπανσης, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά βορειοδυτικά ν. Θηρασιάς .
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη πετρελαιοειδών διάσπαρτων σε έκταση περίπου 100 επί 200 μέτρων και σε απόσταση περί τα 1000 μέτρα από την ακτή.
Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας ελήφθησαν δείγματα από τη θάλασσα, ενώ με τη συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ξεκίνησαν οι εργασίες απορρύπανσης και περισυλλογής από ιδιωτική εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.
Στη συνέχεια μεσημβρινές ώρες της 09/09/2017, διαπιστώθηκε η ύπαρξη κηλίδων πετρελαιοειδών, διάσπαρτων σε δύο (02) θαλάσσιες περιοχές, νοτίως ν. Θηρασιάς και νοτιοδυτικά ν. Θηρασιάς σε έκταση 100 επί 1000 μέτρων περίπου εκάστη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση ελήφθησαν δείγματα από τη θάλασσα και ενεργοποιήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ αναλήφθηκαν εργασίες απορρύπανσης από ιδιωτική εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.
Διερευνάται το ενδεχόμενο η εν λόγω θαλάσσια ρύπανση να έχει προκληθεί από το περιστατικό προσάραξης στην Ίο του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *