ΠΕΡΙΣΣΑ: Η ΜΑΥΡΗ ΑΜΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΕΡΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ATLAS OBSCURA

 

 

“Αυτή η ομορφιά έχει ένα ταραγμέρνο  παρελθόν, καθώς το νησί ήταν ο τόπος εκρηκτικής ηφαιστειακής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της μινωικής έκρηξης.

 

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε σε όλη την περιοχή είναι ιδιαίτερα εμφανής στην παραλία της Περίσσας, η οποία είναι γεμάτη με μαύρη ηφαιστειακή άμμο. Η παραλία της Περίσσας εκτείνεται περίπου τέσσερα μίλια (επτά χιλιόμετρα) κατά μήκος της νοτιοανατολικής πλευράς της Σαντορίνης.

 

 

Το πεδίο της μαύρης άμμου έρχεται σε έντονη αντίθεση με τα γαλάζια νερά της περιοχής. Ίσως απλώς θέλετε να περάσετε την ημέρα σας ξαπλώνοντας σε μια νοικιασμένη ξαπλώστρα θαυμάζοντας τις αποχρώσεις. Η παραλία είναι ένα δημοφιλές σημείο για να απολαύσετε μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ και καταδύσεις.

 

 

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στην Περίσσα, όπως το Υδάτινο Πάρκο της Σαντορίνης, το Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων και μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του νησιού, ο Τιμίου Σταύρου.

 

 

Εάν επιλέξετε να μείνετε στην Περίσσα κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στη Σαντορίνη, θα μπορείτε να δείτε μερικά από τα beach bar που ανοίγουν αργά το βράδυ στην παραλία.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε στην παραλία της Περίσσας.

 

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες για να πάρετε μια σύνδεση με λεωφορείο από τα Φηρά προς την Περίσσα. Τα λεωφορεία αναχωρούν τακτικά από τα Φηρά και αναχωρούν από την Περίσσα αρκετά τακτικά κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. Φροντίστε να δείτε ένα ενημερωμένο πρόγραμμα λεωφορείων προτού ξεκινήσετε τη μέρα!

Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο , βεβαιωθείτε ότι έχετε μια Διεθνή άδεια οδήγησης εάν δεν είστε από την Ευρώπη…”.

 

 

https://www.atlasobscura.com/places/paralia-perissa

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *