Περιοδεία στh Σαντορίνη πραγματοποίησε η Δήμητρα Σταματέλου

 

 

 

 

“Περιοδεία στο νησί της Σαντορίνης πραγματοποίησε η Δήμητρα Σταματέλου  υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ,  νοσοκομειακή γιατρός και οργανωτική γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.

 

 

 

Η Δήμητρα Σταματέλου την  Πέμπτη 16/5 συναντήθηκε με υγειονομικούς του νησιού και συζήτησε μαζί τους τις εξελίξεις στην Υγεία αλλά και την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. Στη συζήτηση ανέδειξε ότι ι η λειτουργία, του νοσοκομείου με όρους ΣΔΙΤ δεν το στελέχωσε με το αναγκαίο προσωπικό. Δεν βελτίωσε όμως ούτε την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών Υγείας και παρά τα μεγάλα λόγια που έχουν ακουστεί κατά καιρούς ο λαός του νησιού δεν έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας. Δεκάδες εργαζόμενοι παραιτούνται, οι συμβάσεις που γίνονται είναι με δελτίο παροχής υπηρεσιών, για λίγους μήνες. Δεν υπάρχει παθολόγος, μόλις πρόσφατα προσλήφθηκε με ολιγόμηνη σύμβαση καρδιολόγος σε ένα νησί με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, στους οποίους προστίθενται την τουριστική περίοδο 15.000 – 20.000 εργαζόμενοι σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του Τουρισμού (ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπόριο, γραφεία, υπηρεσίες Τουρισμού κ.λπ.) και φυσικά πάνω από 100.000 τουρίστες. Το νοσοκομείο – επιχείρηση είχε από την αρχή σκοπό να διατηρήσει τις τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό για να μην κοστίζουν στην εταιρεία, να γενικεύσει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, με φτηνούς, εξουθενωμένους, περιπλανώμενους υγειονομικούς για να μπαλώνουν τρύπες. Να λειτουργήσει ως αυτοχρηματοδοτούμενη επιχείρηση με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών, από τη λειτουργία του ως επιχείρησης.

Την Παρασκευή 17/5 αφού επισκέφθηκε το χώρο όπου πραγματοποιείται αιμοδοσία αυτές τις μέρες στο νησί συναντήθηκε με το ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Το απόγευμα της Παρασκευής μίλησε στη συγκέντρωση της ΚΟ Σαντορίνης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία του εμπορικού στο Καμάρι.

Ξεκινώντας την ομιλία της η Δήμητρα Σταματέλου καταδίκασε την απόφαση της κυβέρνησης να μπει το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, ο Ευαγγελισμός, σε «prive» λειτουργία μόνο για τους VIP του Conference Cup, τη στιγμή που ο κόσμος στοιβάζεται στα ράτζα και αναζητά ματαίως ένα κρεβάτι σε κάποιο Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια ανέφερε πως όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού έχουν τη σφραγίδα των αποφάσεων που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων στις Συνόδους Κορυφής.

 

 

Πιο συγκεκριμένα η Δήμητρα Σταματέλου ανέφερε:

“Οδηγία της ΕΕ αποτελεί το “ξεχείλωμα” του εργάσιμου χρόνου, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του επιχειρηματία – εργοδότη. Πολιτική της ΕΕ είναι τα Χρηματιστήρια Ενέργειας, η δήθεν “πράσινη” μετάβαση, που οδηγεί σε πανάκριβο ρεύμα. Οδηγία και πολιτική της ΕΕ είναι να μη γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουμε ανάγκη.Πολιτική της ΕΕ είναι η απελευθέρωση και η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, που βήμα το βήμα οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών.και το σημαντικότερο όλων: Πολιτική της ΕΕ είναι η εμπλοκή της σε πολέμους όπως στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και αλλού.”

Κλείνοντας η υποψήφια ευρωβουλευτής  κάλεσε τον λαό της Σαντορίνης να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης στην ΕΕ και ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αποκαλύπτει την ΕΕ και την πολιτική της, να ενημερώνει πλατιά τον ελληνικό λαό, και να μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να αντιπαλέψει την αρνητική για το λαό πολιτική της!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *