ΠΕΡΙ ΑΓΝΟΙΑΣ: “ “ΜΗΝΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ”

ΑΡΘΡΟ-ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

“Γιατί τόση αχαριστία σε αυτή την ευλογημένη πατρίδα; Γιατί…; Όλα εν Θήρα είναι ευλογημένα… μα όλα..! Το αμφισβητείτε;;; Μέχρι και η γεωγραφική μας θέση είναι θεϊκή… Γιατί το ισχυρίζομαι αυτό; Mα πολύ απλά… δεν γειτνιάζει με Μυτιλήνη και Κω..! .

ΕΝΝΟΗΣΑΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ; Και απλά προς αποφυγή γεωγραφικού λάθους, ενημερώνω τους αγεωγράφητους και ανερμάτιστους χωρίς αιδώ παροικούντες, ότι η Μυτιλήνη είναι πρωτεύουσα της Λέσβου και η Σαντορίνη είναι στο Νότιο Αιγαίο. Και ανερυθρίαστα σας διαβεβαιώνω ότι όλα αυτά μου τα «μετέφερε» ο άνθρωπος στον οποίο στερήσατε το μεροκάματο, το ψωμί…! Το τραγικότερο; Με ενημέρωνε ο εκδιωχθείς, άκου να δεις θράσος ο αναιδής εργαζόμενος, ότι στο Διαύγεια βρίσκεις τα πάντα…! Τρελάθηκα ο άσχετος!!! Θεέ μου αναφώνησα… τί δώρο είναι αυτό!!! Αλήθεια εσείς το ξέρατε αυτό; Μήπως θα σας διευκόλυνε να ενεργείτε «κρυφά»;;; Ρητορική ερώτηση… Πού κολλάει αυτό; Εκεί που πετάτε λάσπη χωρίς να κολλάει… πολύ απλά!.

Και προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού σας, να συμπληρώσω ότι οι «μεταξωτές» πράξεις – εργασίες, κ.λπ., ανατέθηκαν νομιμότατα σε αυτούς που έζησαν και ζουν καυχούμενοι από αυτές… Συγχωρεμένοι όσοι αγνοούν την θρυλική απάντηση του Μεγάλου Βασιλείου προς τον Ιουλιανό…! Όσοι δεν ξέρουν …αλλά αντέχουν να διαβάσουν… θα μάθουν σε ποια απάντηση αναφέρομαι.

Και επειδή κάποιοι γνωρίζομε καλά τον Δ.Κ.Α.Σ. (Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Συγκρούσεως), δεν είναι πρέπον να ασχοληθούμε με τους εφίστιους φανούς και τον φανό κορώνης, αλλά με την εν γένει διακυβέρνηση του σκάφους. Αναλυτικότερα, να διευκρινίσω ότι οι εφίστιοι φανοί είναι άψυχοι, εν αντιθέσει με το πλήρωμα και τον κυβερνήτη που επιλέγονται από εμπειρότερους Κυβερνήτες, οι οποίοι πρέπει και επιβάλλεται να έχουν βραχεί από θαλασσινό ύδωρ και να έχουν αλλάξει το εσωτερικό ευαίσθητο προστατευτικό ρουχαλάκι τους αρκετές φορές μέχρι να μάθουν…. Αυτό βέβαια έχοντας παρακαλέσει τον Αϊ Νικόλα να τους γλυτώσει άπειρες φορές.

Αυτά προς ενημέρωση σας. Εύχομαι και προσεύχομαι νυχθημερόν να σας προστατεύει ο Ύψιστος , να είναι δίπλα σας… να γίνει η σκιά σας… Θα επανέλθω με καινούργια προσευχή, λίγο δύσκολη αλλά κατανοητή. Και δεν επιθυμώ να μιμηθείτε τον Ιουλιανό, ο οποίος έλεγε: «Ανέγνων, ‘Εγνων, Κατέγνων» … δηλαδή: «Διάβασα, Κατάλαβα, Καταδίκασα», αλλά τον Μέγα Βασίλειο, ο οποίος του απάντησε: «Ανέγνως, αλλ’ ουκ έγνως, ει γαρ έγνως, ουκ αν κατέγνως», δηλαδή: «Διάβασες, αλλά δεν κατάλαβες, αν καταλάβαινες δε θα καταδίκαζες.» Μήνυμα χωρίς χρέωση…από τον τροπαιοφόρο προς κάθε ενδιαφερόμενο…

Εγώ απλά, με τα μηδαμινά μου μαθηματικά, αυτά λέω… και γράφω μεταφέροντας και μεταφράζοντας τις σοφίες του γέροντα… Εγώ… ο απειροελάχιστος… δεν έκανα πράμα! ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τίποτα… μα τίποτα παππού, μόνο όνειρα έβλεπα… Τι όνειρα; Θερινής νυκτός παππού. Πάλι τα ίδια με τις ταμπέλες στον Αθηνιό…;. Λύσσαξες παππού! Είναι οργιόλουστες αυτές οι πινακίδες, παππού, κούκλες, πόσες φορές θα σου το πω;;; Κα, και εσύ των αρχόντων μοιάζεις… ο Γιώργης των αρχόντων. Απλά παππούλη μου να σου αναφέρω ότι ευρισκόμουν εις μία πολιτική δροσοπεζούλα αραχτός, μα αραχτός… αγναντεύοντας το πέλαγος και μετρώντας τα άστρα, τα παπόρια, τση βάρκες και τσους βαρκάρηδες, αλλά και τους φίλους μου, τους γλάρους..!! «Κα βρε θες και εσύ μια μαγκουριά, δε θες;» Θέλω παππούλη μου, θέλω και με ρόζους η κρανιά. Tά δε Έφη ο παππούς.

Και μη ασμένως επιχειρήσετε να αναφωνήσετε «Γιάντα ο Γιώργης;; Γιατί πολύ αληθινά αγαπώ ότι στερήθηκα…! Την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ…, την μοναδική της ομορφιά… και τα παιδιά. Και απαραιτήτως να γνωρίζεται ότι ο Πλάτων ανέκραξε πριν από 2.400 χρόνια, ότι όποιος δεν έχει γνώση δεν δικαιούται να έχει γνώμη!

Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική… να επανέλθει η ηρεμία και η συλλογικότητα και να απομονωθούν οι εκφραστές της προσωπικής αντωνυμίας και της εκδίκησης… να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ!!! Ο εγώ πλοίαρχος (χιώτικη και όχι μόνο, αντίληψη) λέει: «το πήγα, το έφερα το παπόρι μόνος μου…, το τράκαραν οι άχρηστοι!». Εάν ζείτε από αυτό για αυτό «buono viaggio!!!» (καλό ταξιδι).

Ο μοναδικός Albert Einstein είπε: «Όσο περισσότερη η γνώση, τόσο μικρότερο το εγώ… και όσο μικρότερη η γνώση, τόσο μεγαλύτερο το εγώ…!

Θα ευχηθώ ο Θεός να μη σταματήσει να έχει… ΗΡΕΜΑ… ΓΑΛΗΝΙΑ… ΘΗΡΑΪΚΑ… Και εις το πυρ το εξώτερον… η προσωπική αντωνυμία και το εγώ της άγνοιας…!!!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *