ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

 

 

Ξέρω, πως μερικοί, το έχουν πάρει στο στυλ “δε βαριέσαι”, το θέμα κορωνοϊός. Σε ότι τους αφορά, κανένα πρόβλημα. Όμως, όταν εκθέτουν σε κίνδυνο άλλους, υπάρχει πρόβλημα. Για μια φορά, ας πειθαρχήσουμε στη συντεταγμένη πολιτεία. Στους κανόνες που θέτει.

Να σώσουμε, ανθρώπους και τους ανθρώπους μας. Μπορεί να αισθανόμαστε, άτρωτοι, αλλά δεν είμαστε.

 

Και εν πάσει περιπτώσει, ακόμα και το σπίτι μας, μπορεί να είναι ένας θαυμαστός και ανεξερεύνητος κόσμος. Παλιές φωτογραφίες, σκονισμένα λευκώματα, βιβλία, ακόμα και η κρύπτη που πριν χρόνια, βάλαμε προσωπικές αναμνήσεις, μας περιμένουν. Δείτε το, σαν μια διαφορετική περιπέτεια.

 

 

ΥΓ. Και ναι. Θα πάω για δουλειά σήμερα. Μέτρα;. Άδεια σε όλο το διοικητικό προσωπικό. Με τον συνάδελφο Παναγιώτη, ούτε καλημέρα, δεν θα πούμε. Αυτός στο κάτω στούντιο, εγώ στο πάνω. Και ο Αντώνης το ίδιο. Οι επιφάνειες;. Επιμελώς, απολυμασμένες. Το ίδιο και τα τηλέφωνα και τα πληκτρολόγια. Ναι!. Έκατσε στη βάρδια μας και θα υπακούσουμε. Δεν παίρνουμε, άδεια, γιατί πολλοί θέλουν την ραδιοφωνική και τηλεοπτική μας παρέα.

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

 

Οι περιπτώσεις που δικαιολογείται μετακίνηση

Κατ’ αρχήν, μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

– Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.

– Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

– Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

– Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

– Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

– Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

– Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

– Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Μόνο με Βεβαίωση Κίνησης

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου Α) και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Στο διαδίκτυο οι Βεβαιώσεις

Για την προμήθεια και τη συμπλήρωση των Βεβαιώσεων Κίνησης, οι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα, forma.gov.ge στην οποία θα βρουν τα σχετικά έγγραφα για τη δήλωση τύπου Α και Β για τις μετακινήσεις μας.

Aναφορικά με μετακινήσεις τύπου Β (όλες πλην εργασίας), οι οποίες κατατάσσονται σε έξι κατηγορίες και γνωστοποιούνται στις Αρχές με τρεις τρόπους:

1 ) Με τη φόρμα που βρίσκεται στο site, forma.gov.gr, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

2) Με ένα λευκό χαρτί στο οποίο πρέπει κανείς να γράψει

-Όνομα/Επίθετο,

-Διεύθυνση κατοικίας

-Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες

– διεύθυνση προορισμού

– Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

3) Με την αποστολή sms σε έναν πενταψήφιο αριθμό, τον 13033

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *