Παρουσία της Σαντορίνης στην Tourism EXPO Japan 2026 στο Τόκιο

 

 

 

Japan  “Ουσιαστική πρώτη παρουσία της Σαντορίνης στην Tourism EXPO Japan 2026 στο Τόκιο
Συναντήσεις με JATA, JTB, ANA και CNN Japan –
Δέσμευση για σταθερή παρουσία στην ιαπωνική αγορά.

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή της Σαντορίνης στην Tourism EXPO Japan 2026 (Tokyo Big Sight, 24–27 Σεπτεμβρίου), όπου ο Δήμος Θήρας έδωσε δυναμικό «παρών» με δικό του περίπτερο στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής του ΕΟΤ.
Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τη JTB, τον τουριστικό οργανισμό της ANA και το CNN Japan, με το οποίο συμφωνήθηκε περαιτέρω επικοινωνία για τη διοργάνωση press trip στο νησί.

 

Το περίπτερο επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κουτσούκου.

Τη δεύτερη ημέρα, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία με την Πρέσβη κ. Όλγα Κλιαμάκη και στελέχη του Οικονομικού Γραφείου, με έμφαση στα χαρακτηριστικά της ιαπωνικής αγοράς και την αναγνωρισιμότητα του Ασύρτικου.
Το απόγευμα ακολούθησε Booth Party σε συνεργασία με την JATA – συνέχεια της φιλοξενίας των οκτώ μεγαλύτερων Ιαπώνων πρακτόρων στο νησί τον Μάιο – με τη συμμετοχή της ηγεσίας της JATA και πολυάριθμων πρακτόρων. Σερβιρίστηκαν Ασύρτικο και Vinsanto από το Κτήμα Αργυρού και τοματοπελτές με ελαιόλαδο από τη Santo Wines.

 

 

Στις ημέρες για το ευρύ κοινό, το περίπτερο γνώρισε μεγάλη προσέλευση, με γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, αναμνηστικά του νησιού και φυλλάδια στα ιαπωνικά που έγιναν ανάρπαστα. Η έκθεση αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυνατή τόσο για τις επαγγελματικές συνεργασίες όσο και για την επαφή με το κοινό, ενώ ανέδειξε και την ανάγκη για επικοινωνιακό υλικό από τους ξενοδόχους του νησιού και τα γραφεία τουρισμού DMC προς τους πράκτορες της χώρας.
Η Σαντορίνη θα συμμετάσχει και την επόμενη χρονιά, καθώς η ενίσχυση μιας τόσο πιστής αγοράς όσο η ιαπωνική απαιτεί χρόνο και συνέπεια – όχι ένα πυροτέχνημα μιας φοράς.

 

Η Ιαπωνία αποτελεί για την Σαντορίνη έναν παλιό, σταθερό και ποιοτικό τόπο προσέλευσης επισκεπτών και η ενίσχυση των τουριστικών ροών από τη Ιαπωνία αποτελεί έναν από τους στόχους της Δημοτικής Αρχής.
Την αντιπροσωπεία του Δήμου Θήρας αποτέλεσαν: ▪ Γεωργία Νομικού, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού ▪ Νίκος Αργυρός, Αντιδήμαρχος Θήρας ▪ Χρήστος Μενδρινός, Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Θήρας”.

 

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κύλιση στην κορυφή