ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΙΓΑΛΑ

“ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ”

 

 

 

 

 

  “Δρόμος – Οικόπεδο κ.Ευάγγελου Σιγάλα

 

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήσαμε χθες το πρωί, 18/05/2021, οι τρεις ανεξάρτητοι τοπικοί σύμβουλοι Καμαρίου και ο δημοτικός σύμβουλος Μάινας Ιωάννης με τον κύριο Ευάγγελο Σιγαλά, συζητήσαμε εκτενώς σχετικά για τον δρόμο που διέρχεται μέσα από το οικόπεδο του και δίνει διέξοδο στο μέσα χωριό ( Νότιο Καμάρι ), παραλία Καμάρας και στην Αρχαία Θήρα.

 

 

 

  Ο κ.Ε.Σιγάλας μας κατέστησε σαφές ότι ουδέποτε έχει καθορίσει αξία – κόστος ή χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του οικοπέδου του τόσο με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Ουδέποτε έχει διαπραγματευτεί με ιδιώτη για την αγοροπωλησία του οικοπέδου του και ούτε το επιζητά. Η αρχική συμφωνία με την τότε Δημοτική Αρχή ήταν να παραχωρήσει δρόμο από το οικόπεδο του ο κ.Σίγάλας, χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να παραμένει Πεζοδρόμος η παραλιακή οδός όλο τον χρόνο.

 

 

 

  Αυτό που επιθυμεί σήμερα είναι να περάσει το οικόπεδο στο Δήμο Θήρας εξολοκλήρου, ώστε να ωφεληθεί μακροπρόθεσμα το σύνολο της κοινότητας του Καμαρίου. Ας αρχίσει και τώρα ένας διάλογος που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες, τον τρόπο και τον χρόνο της αγοράς του οικοπέδου. Έως τώρα συνέβη ένα μόνον ραντεβού με τον Δήμαρχο, κατόπιν πιέσεων των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έχουν αποκοπεί από την πρόσβαση τους σε δημόσια οδό, αλλά χωρίς συγκεκριμένη πρόταση και αποτέλεσμα ή έστω συνέχεια των συναντήσεων και των διαπραγματεύσεων. ‘‘Ας αξιολογηθεί το ακίνητο από μια επιτροπή του Δήμου Θήρας και ας συζητήσουμε, ξανά και ξανά. Είμαι διαλλακτικός. Ας το προσπαθήσουμε’’ μας είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Εμείς ως πολιτικοί φορείς του τόπου συναισθανόμαστε την ανάγκη των πολιτών για πρόσβαση σε δημόσια οδό, την υποχρέωση της πολιτείας να διατηρήσει ανοιχτό τον δρόμο για την διέλευση των οχημάτων και την ηχηρή επικινδυνότητα αν αυτός ο δρόμος παραμείνει κλειστός καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετούνται ακόμα και οχήματα έκτακτης ανάγκης!

 

Επιπλέον, το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί λύση τόσο για την δίοδο και την ένωση του χωριού μας αλλά αποτελεί και σημαντική προϋπόθεση ανάδειξης της Αρχαίας Θήρας αφού ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορούσε να διαμορφωθεί και να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία μετακίνησης της Αρχαίας Θήρας.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους παρακαλούμε όλους τους αρμοδίους φορείς και μέλη να δώσουν τα χέρια και να καταλήξουν σε μια συμφωνία όσο πιο γρήγορα γίνεται καθώς θα δημιουργηθεί ένα επιγενόμενο χάος και θα προκληθεί σπουδαίος κίνδυνος!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *