ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Δ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «SEA DIAMOND»

  “Σκάνδαλο και συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα που δεν έχει αντιμετωπίσει καμία κυβέρνηση και δεν έχει υποχρεώσει την πλοιοκτήρια εταιρεία να το ανασύρει, παρά την συνεχιζόμενη θαλάσσια ρύπανση, χαρακτήρισε την υπόθεση του Sea Diamond στη Σαντορίνη, η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Επιτροπής προστασίας περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ρύπανση θα συνεχίζεται για 420 χρόνια αν δεν ανελκυστεί, παρότι η ανέλκυση είναι εφικτή. Σημείωσε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει καρπωθεί από την ασφάλεια 61 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που είχε αγοράσει το πλοίο με 35 εκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση του ΣτΕ ορίζει ότι το υπουργείο ναυτιλίας έχει υποχρέωση να προχωρήσει τις διαδικασίες ανέλκυσης γιατί προκαλεί θαλάσσια ρύπανση ενώ βρίσκεται κοντά σε περιοχή «Natura».

Υπογράμμισε ότι μετά από προσφυγή κατοίκων έχει επιβληθεί πρόστιμο στο υπουργείο γιατί δεν έχει εφαρμόσει τη νομοθεσία και την απόφαση των δικαστηρίων για ανέλκυση του ναυαγίου ενώ πρόσθεσε, στις περιπτώσεις των πλειστηριασμών των λαϊκών νοικοκυριών, οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται άμεσα”.

video https://youtu.be/CtAJqvWWeGA?feature=shared

πηγή: https://www.902.gr/eidisi/voyli/367895/skandalo-kai-synehizomeno-perivallontiko-egklima-se-varos-toy-laoy-video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *