Παρέμβαση της “Νέας Αριστεράς” για τις Ελεύθερες Παραλίες

“Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα:  «Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για ελεύθερες παραλίες»

Η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταθέτει ως αναφορά στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Δελτίο Τύπου της κίνησης πολιτών Πάρου  και δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της προς το κίνημα για ελεύθερες παραλίες.

Μετά από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πάρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος, οι πολίτες της Πάρου Βρέθηκαν ξανά στις παραλίες, προκειμένου να προστατέψουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση τους στον Αιγιαλό και την Παραλία. Για την επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Αυτή τη φορά στην παραλία της Βαγιάς ( κοντά στην Αλυκή) όπου ένας εφοπλιστής έχτισε παράνομο τοιχίο ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πολεοδομία είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τη μη νόμιμη ενέργεια, αλλά εκείνος προκειμένου να αποφύγει τις αυτόφωρες συλλήψεις, συνέχισε την κατασκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας με προβολείς.

Με την πρόφαση της διάβρωσης από τους κυματισμούς, μια σειρά ιδιοκτητών έχουν χτίσει τοιχία επάνω στο κύμα, παρεμβάλλουν εμπόδια, έχουν μπαζώσει τμήματα κοντά στην παραλία, έχουν κατασκευάσει κιόσκια με γκαζόν, δρομάκια με ψαρόπλακες κ.α, προκειμένου η έκταση να φαίνεται ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πολίτες να πάνε στην παραλία της Βαγιάς.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν και να εκδώσουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.  Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι απέναντι σε κάθε επιχειρούμενη παρανομία που απαξιώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αιγιαλό και την παραλία

.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες σας για την άμεση επίλυση των αιτημάτων του Κινήματος Πολιτών για ελεύθερες παραλίες

Η καταθέτουσα Βουλευτής

   Πέρκα  Θεοπίστη (Πέτη) 

                                                                                                                       

 Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

Η Κίνηση Πολιτών Πάρου ξανά στις παραλίες.

Μετά από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πάρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχίλοχος και του Χρίστου Γεωργούση βασικού εμπνευστή και πρωτοστάτη στην προστασία του δημόσιου χώρου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, οι Παριανοί ξαναβρέθηκαν στις ακτές του νησιού, καταδεικνύοντας ότι οι δράσεις του καλοκαιριού δεν ήταν « βεγγαλικό» και εποχικό φαινόμενο. Βρέθηκαν ξανά στις παραλίες, προκειμένου να προστατέψουν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Για την επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Αυτή τη φορά στην παραλία της Βαγιάς ( κοντά στην Αλυκή) όπου ένας εφοπλιστής έχτισε παράνομο τοιχίο ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πολεοδομία είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τη μη νόμιμη ενέργεια, αλλά εκείνος προκειμένου να αποφύγει τις αυτόφωρες συλλήψεις, συνέχισε την

κατασκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας με προβολείς.

Με την πρόφαση της διάβρωσης από τους κυματισμούς, μια σειρά ιδιοκτητών έχουν χτίσει τοιχία επάνω στο κύμα, παρεμβάλλουν εμπόδια, έχουν μπαζώσει τμήματα κοντά στην παραλία, έχουν κατασκευάσει κιόσκια με γκαζόν, δρομάκια με ψαρόπλακες κ.α, προκειμένου η έκταση να φαίνεται ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πολίτες να πάνε στην παραλία της

Βαγιάς.

Η αυθαιρεσία και το θράσος ορισμένων, δεν έχουν όρια. Ο δήμαρχος Πάρου εδώ και ημέρες έχει απευθύνει επιστολές προς όλους του αρμόδιους φορείς και τον εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβουν και να εκδώσουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Στη νέα αυτή δράση συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, ο δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Λαϊκή Συσπείρωση) Κώστας Ροκονίδας και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο είχε απευθύνει κάλεσμα στους παριανούς να ενισχύσουν τη δράση αυτή.

Ο δήμαρχος Πάρου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα είναι απέναντι σε οποιονδήποτε δε σέβεται και καταπατά το δημόσιο χώρο. Θα κάνει πάντα όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες να ενεργοποιούνται σε αυτή την λογική και μόλις η κτηματική εταιρεία του

δημοσίου εκδώσει το πρωτόκολλο κατεδάφισης, άμεσα θα το υλοποιήσει.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αρχίλοχος Παναγιώτης Δημόπουλος, δήλωσε ότι ο σύλλογος, συμπαραστεκόμενος στην Κίνηση Πολιτών Πάρου, θα σταθεί απέναντι σε κάθε επιχειρούμενη παρανομία που απαξιώνει το δικαίωμα στην πρόσβαση στις παραλίες τόσο των παριανών όσο και των επισκεπτών.

Πάρος 5 Φεβρουαρίου 202

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *