ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ

 

ΚΑΤΣΕΛΗ copy

«Έως 4 Μαΐου η παράταση για υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη (Ν. 3869/2010 ) »
Σύμφωνα με το τρίτο άρθρο του Ν. 4366/2016 (ΦΕΚ Α’ 18/15 – 2 – 2016), παρατείνεται έως τις 4 Μαΐου 2016 η προθεσμία για την επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 3869/2010, η οποία έληγε στις 19 Φεβρουαρίου 2016.

 
Ο αριθμός των οφειλετών που πρέπει να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά, επικαιροποιώντας την αίτησή τους για υπαγωγή στον νόμο ξεπερνά τις 100.000. Το σύνολο των αιτούντων έως τα τέλη του προηγούμενου χρόνου , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΠΟΙΖΩ, άγγιζε τις 200.000.
Η υποχρέωση για την επικαιροποίηση των στοιχείων θεσμοθετήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και η συντριπτική πλειονότητα των δανειοληπτών αυτής της κατηγορίας δεν έχει συγκεντρώσει ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η ως άνω παράταση δόθηκε λόγω του όγκου των αιτημάτων προς τα τραπεζικά ιδρύματα για χορήγηση των βεβαιώσεων οφειλών στους δανειολήπτες και της αδυναμίας των τραπεζικών ιδρυμάτων να τα διεκπεραιώσουν εγκαίρως.
Τα επικαιροποιημένα δικαιολογητικά που απαιτούνται αφορούν στα εξής:

Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών

Ε1 των τελευταίων τριών (οικονομικών) ετών.

εκκαθαριστικά σημειώματα των τελευταίων τριών (οικονομικών) ετών.

Πρόσφατο Ε9

Τυχόν καταστάσεις μισθοδοσίας ή εκκαθαριστικούς
λογαριασμούς συντάξεων ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Τυχόν αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας τροχοφόρων.

Βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών •
Αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων.

(Τυχόν) Καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων
Τίτλους ιδιοκτησίας των ακινήτων της περιουσίας του οφειλέτη- αντίγραφο ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης (κατ’ άρθρο 575 ΚΠΔ) από το οποίο να προκύπτει η μη καταδίκη του αιτούντος για οικονομικό ή φορολογικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Σε περίπτωση προηγούμενης άσκησης εμπορικής δραστηριότητας, βεβαίωση διακοπής εργασιών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. (προκειμένου να διαπιστώνεται η έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας του αιτούντος).

Υπεύθυνη δήλωση για πληρότητα και ορθότητα καταστάσεων περιουσίας και μεταβιβάσεων.

Φύλλο υπολογισμού αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας του οφειλέτη

Λοιπά έγγραφα κατά την κρίση του οφειλέτη. Σε περίπτωση έγγαμου αιτούντος, τα παραπάνω έγγραφα προσκομίζονται και για τον/την σύζυγο, όπως επίσης και σε περίπτωση ανήλικων τέκνων με περιουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *