ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΚΗ

 

 

 

 

 

“Θα είμαι πολύ αυστηρός, στην τήρηση του νόμου και να μην έχουν διάφορες βλέψεις ότι μπορεί το αεροσκάφος να χρησιμοποιηθεί για άλλους λόγους”, είπε ο κ. Γάκης

«Παράταση ΝΟΤΑΜS έως τις 15 Μαΐου 2020 NOTAMS για παράταση αναστολής πτήσεων από τις 15 Απριλίου 2020 έως τις 15 Μαΐου από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και την Γερμανία. Επιτρέπονται μόνο οι αφίξεις/αναχωρήσεις από/προς Γερμανία για το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» .

 

Ισχύει και προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών. Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών ΥΠΑ και Αερολιμενάρχης Σαντορίνης Γάκης Δημήτριος γνωρίζοντας την ανάγκη των συμπολιτών μας για ενημέρωση σχετικά με τις αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό θα ήθελε να σας πληροφορήσει για τις ΝΟΤΑΜS που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19. Ανακοινώνεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων από την Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

 

Συγκεκριμένα από την Μεγάλη Τέταρτη 15 Απριλίου 2020 έως τις 15 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 τοπική, παρατείνεται η αναστολή όλων των πτήσεων, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγω χωρών. Ειδικά όσον αφορά την Γερμανία επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις από/προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜS που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

 

Επίσης παρατείνεται και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών με τις ακόλουθες εξαιρέσεις : Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων Πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν , υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

 

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών Υπαλλήλων ΥΠΑ Επιθεωρητής Ασφαλείας Ελληνικών Αερολιμένων Αερολιμενάρχης Σαντορίνης Γάκης Δημήτριος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *