ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΝΕΟ ΔΣ

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

Ο Νίκος Τσέκος, θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου, έχοντας μαζί του ένα δυναμικό και νεανικό επιτελείο, ενεργών πολιτών και επιστημόνων, δίπλα του.

Ο σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προσφέρει κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

Σκοποί του συλλόγου είναι :

I. Η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής γνώσης και συνείδησης στο χωριό μας και δη με την διάδοση της ιδέας του οικολογικού κινήματος σαν συνισταμένη μιας σφαιρικής αντίληψης τη ποιότητας ζωής, της υγείας και του δικαιώματος των πολιτών για ένα καθαρό και υγιές πειβάλλον.

II. Η διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από προσβολές και ανεπίτρεπτες δραστηριότητες και η βελτίωση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και ειδικότερα η διενέργεια και υποστήρηξη οικολογοκών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στο χωριό μας αλλά και στην Ελλάδα καθώς και η συμμετοχή σε ανάλογες δραστηριότητες στο εξωτερικό.

III. Η μέριμνα για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της θρησκευτικής παράδοσης και της ανύψωσης του πνευματικού, ηθικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών και των κατοίκων του χωριού.

IV. Η ενθάρρυνση ενεργειών και δράσεων που υλοποιούν γενικούς οικολογικούς στόχους, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθολογική διαχείρηση των φυσικών πόρων, η χρήση εναλλάκτικών πηγών ενέργειας, οι ήπιες τεχνολογίες, η αντίθεση στη χρήση χημικών, γενετικώς μεταλλαγμένων οργανισμών, στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.

V. Η προβολή των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής μας και η προώθηση – δημιουργία Μουσείου στέγασης για την προβολή και στέγαση αυτών στο καμάρι.

VI. Η ανεύρεση, συγκέντρωση και επεξεργασία λαογραφικών, πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων για την διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

VII. Η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου και γενικότερα των κατοίκων του Καμαρίου, η αλληλεγγύη και συνεργασία για την επίτευξη των σκοπών του, όπως η ενθάρρυνση του εθελοντισμού.

VIII. Ο εξωραϊσμός και η προβολή των φυσικών, ιστορικών και παραδοσιακών αξιών και στοιχείων με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο, καθώς και η προστασία του παραδοσιακού οικισμού μας, της Επισκοπής Γωνιάς.

Για να επιτευχθούν τα ανωτέρω, ο Σύλλογος θα προσπαθήσει :

1. Να εκδόσει και να κυκλοφορίσει έντυπο (ανεξάρτητου πολιτικά) με ιστορικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό, λαογραφικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο.

2. Να δημιουργήσει ιστοσελίδα και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , για την ενημέρωση των μελών και των κατοίκων όπου γης, τη γεφύρωση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, με στόχο τη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας, αλληλοβοήθειας με άλλους πολιτιστικούς, επιστημονικούς, οικολογικούς συλλόγους – ομοσπονδίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που επιδιώκουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

3. Να δημιουργήσει βιβλιοθήκη και να εκδόσει τοπική εφημερίδα.

4. Να συμμετάσχει με οποιανδήποτε νόμιμο τρόπο στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε επίπεδο Δήμου – Περιφέρειας – Κυβέρνησης, για την καλύτερη υπεράσπιση του Δημοτικού διαμερίσματος Καμαρίου και της Σαντορίνης.

5. Να δημιουργήσει εικαστικό και καλλιτεχνικό τμήμα, με παραδοσιακό και σύγχρονο χαρακτήρα, που θα μετέχει σε κάθε είδους εκδηλώσεις για την διατήρηση δεσμώντων μελών του με την παράδοση και την σύγχρονη κοινωνία.

6. Να διοργανώσει ομιλίες, διαλέξεις, χοροεσπερίδες, εκδρομές και άλλες εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου με στόχο την ανύψωση του πνευματικού, ηθικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών και των κατοίκων.

7. Να διοργανώσει εκδηλώσεις τόσο στο Καμάρι όσο και στη Μέσα Γωνιά με σκοπό την διάσωση και αναπαράσταση των εθίμων και παραδόσεων του χωριού και του νησιού μας.

8. Να συμμετάσχει σε προγράμματα οικολογικά, περιβαλλόντικά, πολιτιστικά και αναπτυξιακά που οργανώνονται από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *