ΠΑΥΣΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει όλους τους δημότες και κατοίκους της Σαντορίνης, ότι σύμφωνα με το άρθρο 37 του κανονισμού καθαριότητας (απόφαση Δ.Σ. 168/ 06-06-2011), δεν επιτρέπεται στην περιοχή της καλντέρας να γίνονται οικοδομικές εργασίες (συγκεντρώσεις – μεταφορές – εκσκαφές χωμάτων και μπαζών και γενικά μεταφορά οικοδομικών υλικών) από 16 Μαρτίου μέχρι 30 Οκτωβρίου κάθε έτους, με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων ενόψει έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Επίσης απαγορεύεται παντελώς σε όλη την περιοχή της καλντέρας εντός και εκτός οικισμού η ρίψη μπαζών ή άλλων υλικών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Στους παραβάτες των διατάξεων του παραπάνω άρθρου επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο που προβλέπει ο εν λόγω κανονισμός.

Φωτό:Kathrin Vogel

Ο Δήμος καλεί και πάλι όλους τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα παραπάνω, έτσι ώστε να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση επιβολής των σχετικών προστίμων. Επισημαίνεται δε ότι από 16/03/2018 και σε καθημερνή βάση θα διενεργούνται έλεγχοι για την εφαρμογή της κανονιστικής από δημοτικούς υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών δόμησης, περιβάλλοντος και δημοτικής αστυνομίας.

Ας καταβάλλουμε όλοι από κοινού κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε τη μοναδική στον κόσμο φυσική ομορφιά της καλντέρας, η οποία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *