ΟΞΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ

ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ CALDERA CISTA

 

 

“Η ασυδοσία αλλά και η αναλγησία μιας σειράς ναυτιλιακών Ακτοπλοϊκών εταιριών έχει χτυπήσει κόκκινο και μάλιστα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο που τα κέρδη έχουν μεγεθυνθεί εντυπωσιακά από την αύξηση τόσο των επιβατών όσο και της μεταφοράς οχημάτων.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση οι ευθύνες του Υπουργείου Ε.Ν είναι τεράστιες καθώς και των Λιμενικών αρχών αφού ορισμένες από αυτές δεν προβαίνουν στον παραμικρό έλεγχο επί των εργασιακών Ναυτεργατικών δικαιωμάτων που είναι κατοχυρωμένα στην ισχύουσα ΣΣΕ και στην νομοθεσία!

Ένα τέτοιο κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί το γεγονός της καθυστέρησης στην εξόφληση του μισθού Αυγούστου για το πλήρωμα του πλοίου CALDERAVISTAτης εταιρείας SEAJETS, το οποίο όχι μόνο δεν έχει ακόμη εξοφληθεί αλλά δεν του έχει δοθεί και η προβλεπόμενη προκαταβολή του μισθού που ορίζεται στην ΣΣΕ.

Η ΠΕΝΕΝ προέβη ήδη σε καταγγελία προς την εταιρεία και τις Λιμενικές αρχές προειδοποιώντας ότι εάν εντός της ημέρας δεν εξοφληθεί ο μισθός στο σύνολο του πληρώματος, αύριο θα αναχωρήσει κλιμάκιο της Ένωσής μας και το πλοίο δεν θα πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Τέλος σημειώνεται ότι το εν λόγω πλοίο κάνει καθημερινά ενδοκυκλαδικά δρομολόγια με αφετηρία το λιμάνι της Σύρου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ”

 

ΠΗΓΗ:https://penen.gr/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%BD/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/item/14085-%CE%B1%CE%AF%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-caldera-vista

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *