Όταν οι αναθυμιάσεις από άτμισμα και αλκοόλ, ακυρώνουν πτήση για Σαντορίνη

 

 

 

 

Ο Κρίστοφερ Τόμσον, παντρεύτηκε. Σιγά την είδηση!. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης όμως, ασχολήθηκαν με το γάμο του. Όχι για να σχολιάσουν το νυφικό. Ούτε γιατί είχε προγραμματίσει να κάνει στη Σαντορίνη το μήνα του μέλιτος, με την τυχερή (;) με την οποία αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. (Έτσι δε λέει, το τυπικό; ).

Άλλος ήταν ο λόγος. Ο Κρίστοφερ λοιπόν, μετά το γάμο, θες για να το γιορτάσει, θες για να ξεχάσει την αποκοτιά που έκανε, τα έτσουξε λιγάκι. Και μέσα σε όλα, πήγε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον έφερνε στο σκηνικό των ονείρων του. Τη Σαντορίνη. Η πτήση καθυστερούσε και στο περίμενε, «χτύπησε» μερικές ακόμα διπλές βότκες και κάτι μπύρες πριν μπει τελικά στο αεροπλάνο. Κάθισε στη θέση του και επειδή τον χτύπησε το θεριακλίκι του καπνίσματος, έβγαλε τη μπουρού του ατμίσματος και άρχισε να κατακλύζει την καμπίνα με τολύπες ευωδιαστής αηδίας.

Τότε, παρενέβη το πλήρωμα. «Ρε αμάν, σβήστο!», τίποτα αυτός. Κλήθηκε εν τέλει, ο κυβερνήτης. Του έκανε ευγενείς συστάσεις, αλλά ο Κρίστοφερ, είχε φουντώσει. Απάντησε  με ένα αγγλοπρεπές «f*** off», που ελληνιστί μεταφράζεται περίπου σε «δεν πάτε φίλτατε, να σκαλίσετε τον λαχανόκηπο της θείας σας, που έχει πήξει στη μουχρίτσα;». Μη γνωρίζοντας από κηπουρική ο κάπτεν, επέμεινε. Κουβέντα στην  κουβέντα, η πτήση ακυρώθηκε λόγω καθυστέρησης.

 

Ο Κρίστοφερ συνελήφθη και του φόρεσαν χειροπέδες. Ενώ τον έσερναν στο αγγλικό αυτόφωρο, φώναζε στην αποσβολωμένη νύφη, να καταγράψει σε βίντεο τη σύλληψή του και να φωνάξει δικηγόρο (ελέγχεται, αν ήθελε αυτός να συνοδεύεται και από μπάρμαν). Παραπέμφθηκε σε δίκη και η δικαστής, τον συγχώρησε μεν που παντρεύτηκε, αλλά όχι που  ντουμάνιασε την καμπίνα με το άτμισμα και ακύρωσε την πτήση. «Η Jennifer Cleeve είπε ότι θα μπορούσε να είχε προκαλέσει «σοβαρούς κινδύνους και προβλήματα υγείας» σε άλλους επιβάτες», σημείωσε manchestereveningnews.

 

“Το να είσαι μεθυσμένος σε ένα αεροπλάνο δεν είναι αποδεκτό – το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος”, είπε ο δικηγόρος του.  Πρόσθεσε ακόμα, ότι δεν προκλήθηκε καμία βλάβη στους άλλους επιβάτες και ότι τα «κηπουρικά» του Τόμσον στον κυβερνήτη ήταν από «έξαρση» και όχι από «επιθετικότητα».

To  συμβάν, που έγινε το Σεπτέμβριο και εκδικάστηκε προχθές: «Ο Thomson, από το Parkland Close, Appleton, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 εβδομάδων, η οποία τέθηκε σε αναστολή για ένα χρόνο και διατάχθηκε να ολοκληρώσει 180 ώρες κοινωνικής εργασίας. Πρέπει επίσης να πληρώσει 510 λίρες δικαστικά έξοδα». Αυτό αναφέρουν με εκτενή ρεπορτάζ, πολλές εφημερίδες, όπως η Daily Mirror, η Νew York Post, η Metro UK και άλλες.

Αλλά τη Σαντορίνη, ο Κρίστοφερ, δεν την είδε τελικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *