ΟΡΤΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ- ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

– ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

 

 

 

Το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ένα πετυχημένο μαθητικό φεστιβάλ, η εμφάνιση των ΤΑΚΙΜ και η παράσταση ΟΡΤΙΜΑ του Βαγγέλη Τρίγγα με το συγκρότημά του και τη δική μας Μαργαρίτα Καραμολέγκου στα φωνητικά. Το εντευκτήριο της “Εστίας Πύργου”, κατάμεστο και το χειροκρότημα ηχηρό και αβίαστο. Όχι τυχαία. Ο Τρίγγας, άγγιξε με σεβασμό τη λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική χωρίς περιττές επιδείξεις δεξιοτεχνίας (και είναι σπουδαίος, πολύ σπουδαίος, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού), ενώ ακόμα και όταν “πείραζε” λίγο τα κομμάτια το έκανε σχεδόν με ευλάβεια και με αποκλειστικό στόχο να τα κάνει πιο ευκρινή αναδεικνύοντας το θησαυρό των μελωδιών τους.

Όσο για τη Μαργαρίτα ΜΑΣ;. (Δεν μπήκε τυχαία το κτητικό). Είναι μια φωνή γάργαρη, χωρίς πλουμίδια, με απίστευτο μέταλλο, βάθος και κραδασμό (τα γονίδια δεν κρύβονται!). Συγκινητική. Αέρινη και ταυτόχρονα σεμνή. Δεν προσπάθησε να επιβληθεί στα όργανα, (ένας κι ένας, οι μουσικοί!) έδενε μαζί τους και σχεδόν χωρίς να κοιτάζεται με τον Τρίγγα, επικοινωνούσαν βαθιά, και έφτασαν το κοινό σε μια σπάνια μουσική μέθεξη.

Η “Εστία Πύργου” και ο οραματιστής πρόεδρός της κ. Μάκης Ζώρζος, πέτυχε για μια ακόμα φορά να κάνει μια ποιοτική εκδήλωση που έμεινε στη μνήμη. Το ακόμα καλύτερο;. Ανανέωσε το ραντεβού με αυτό το εξαιρετικό σχήμα για τον Αύγουστο. Με Μουσικές της Μεσογείου. Στον Πύργο πάλι. Στην Πλατεία.

Ως δείγμα (γιατί η συναυλία θα αναρτηθεί, ολόκληρη), ένα τραγούδι. Μαζί με μια συγγνώμη από τους συντελεστές, γιατί δυστυχώς το ευρέως φάσματος ενσωματωμένο μικρόφωνο, δεν αποδίδει την εκπληκτική τους στιλπνότητα ήχου και απόδοσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *