ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΡΑΣ.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ https://www.kathimerini.gr/society/561493426/oristiki-paraitisi-toy-mitropoliti-thiras-k-epifanioy/

 

 

 

     “Τέλος έλαβε το σίριαλ με την παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου. Χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) έκανε δεκτή την παραίτησή του, την οποία ο ιεράρχης υπέβαλε. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ΔΙΣ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών «ενημέρωσε και παρουσίασε στα μέλη της ΔΙΣ την πρωτότυπη αίτηση παραιτήσεως του μητροπολίτη επικυρωθέντος του γνησίου της υπογραφής του από τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Αμοργού. Η ΔΙΣ έκανε αποδεκτή την παραίτησή του εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες της για όσα ο πολιός ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού».

 

Η υπόθεση μετετράπη σε… μυστήριο καθώς στις 25 Αυγούστου έφθασε στην Ιερά Σύνοδο επιστολή, που ήταν σε φάκελο με σφραγίδα της Μητροπόλεως Θήρας, ήταν ιδιόχειρη, έφερε υπογραφή του μητροπολίτη και ενημέρωνε για την πρόθεση παραίτησής του. 

 

 

Το θέμα συζητήθηκε και προκάλεσε απορίες, ενώ –σύμφωνα με πληροφορίες– ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση ή αίτημα επικοινωνίας και συνάντησης από τον κ. Επιφάνιο. 

 

 

Ετσι, ακολούθησε μεταξύ τους επικοινωνία από την οποία προέκυψε ότι ουδέποτε συντάχθηκε από τον ίδιο επιστολή παραίτησης, εκείνη τη χρονική στιγμή τουλάχιστον. Και αυτό διότι ο ιεράρχης είχε πρόθεση να παραιτηθεί. 

 

«Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Μακαριώτατος ανεζήτησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, ο οποίος τού δήλωσε ότι δεν έχει υπογράψει επιστολή παραιτήσεως, απέστειλε δε αυθημερόν επιστολή του προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με την οποία επαναλαμβάνει τη διάψευσή του», τόνιζε τότε η ΔΙΣ. 

 

 

Ποιος έβαλε την υπογραφή του στην επιστολή παραίτησης του μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου; Το θέμα περιπλέκουν οι πληροφορίες ότι, σύμφωνα με το orthodoxianews, ο μητροπολίτης έκανε γνωστό πως και την προηγούμενη επιστολή παραίτησης την είχε συντάξει ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ορισμένοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αδυναμία του λόγω ηλικίας, επιχείρησαν να ακυρώσουν την παραίτησή του έτσι ώστε να διατηρήσουν την εξουσία.

 

 

Εντέλει, έφθασε στη ΔΙΣ νέα, κανονική επιστολή παραίτησης την οποία συνέταξε ο μητροπολίτης παρόντος του διοικητή του Τμήματος Αμοργού που επιβεβαίωσε τη διαδικασία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *