ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΣΙΜΟΥ-ΥΠΑΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ;

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O

Στον ορισμό των θέσεων άσκησης υπαίθριου-στάσιμου εμπορίου, προχώρησε η ομόφωνα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Οι χώροι και το αντικείμενο είναι συγκεκριμένα και σίγουρα, δίνουν διέξοδο στους αγρότες να διαθέσουν τα προϊόντα τους, προσθέτοντας και την απαραίτητη πινελιά καλλιτεχνικής δημιουργίας, χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των στεγασμένων καταστημάτων. Μια απόφαση με άλλα λόγια, ορθή και επιβεβλημένη. Το ερώτημα, πάντως παραμένει: Ποιος κάνει τον έλεγχο;. Το ίδιο και η απάντηση, όταν θα καταγγελθούν οι παραβάσεις: Δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό.

 

Ποιός θα περιορίσει, ας πούμε το φαινόμενο των περιφερόμενων αλμπάνηδων που με μοναδικό προσόν την εμφανή απωανατολίτικη καταγωγή τους, υποδύονται τους μασέρ;. Αυτούς που με τα μεγάφωνα στη διαπασών, πουλούν από φερ-φορζέ, μέχρι νεοεπωασμένα κοτοπουλάκια;. Όσο για το αν κάποιος έχει ακουστά, πως κάποιοι ιδιώτες συμπεριφέρονται ως “ιδιοκτήτες” των δημόσιων χώρων και κατά τα λεγόμενά τους “καθαρίζουν” αυτοί για το ποιος θα πουλά και τι, είναι σίγουρο, πως σε κανενός τα αυτιά δεν έχει φτάσει. Και δεν είναι τωρινό, αυτό το -ανύπαρκτο, βέβαια στη Σαντορίνη- φαινόμενο. Συμβαίνει χρόνια. Και θα συμβαίνει, όταν το “δεν έχουμε το απαιτούμενο προσωπικό”, θα παραμένει γλυκιά -και κάποτε γλοιώδης- καραμέλα, στα στόματα πολλών αρμοδίων στους Δήμους της Χώρας. Που σφυρίζουν αδιάφορα, όταν τα συμπτώματα, εμφανίζουν μια κάποια ομοιότητα με μαφιόζικες πρακτικές.

Και τέλος, εκτός από τη συγκαταβατική αποδοχή των διαμαρτυριών των επαγγελματιών εμπόρων που βλέπουν τα πάντα να πωλούνται έξω από τα μαγαζιά τους, πότε θα  εισακουστούν στην πράξη;.

 

12Screenshot_3Screenshot_4Screenshot_5Screenshot_6

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *