“ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”

ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

“Η Σαντορίνη είναι ένα παραμυθένιο, πανέμορφο νησί και αυτό το οφείλει στα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, τις ηφαιστειογενείς παραλίες και φυσικά τη διασημότερη εικόνα της: το φωτεινό λευκό των σπιτιών της”. Αυτά γράφει η Ολλανδική ιστοσελίδα upinthesky.nl συνοδεύοντας το αφιέρωμα με ένα πανέμορφο βίντεο 2 λεπτών. “Επιπλέον, το 2014 η Σαντορίνη ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί στον κόσμο από το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure. Ένα πραγματικό επίτευγμα, γιατί η Σαντορίνη έπρεπε να αφήσει πίσω της άλλους κορυφαίους “παίκτες” όπως το Palawan, και το Maui,”, γράφει η συντάκτρια Justin Au Yeung, συμπληρώνοντας πως λόγω της ύπαρξης Διεθνούς Αεροδρομίου, η πρόσβαση στο νησί είναι πολύ εύκολη, ενώ μιλάει επίσης και για την κρουαζιέρα.

Ειδική αναφορά κάνει στις παραλίες του νησιού, γράφοντας: “Η παραλία Καμάρι βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα ανατολικά των Φηρών. Είναι το πιο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Σαντορίνης. Η παραλία χαρακτηρίζεται από τη μαύρη άμμο και τα βότσαλα. Επιπλέον, εκτεταμένες εγκαταστάσεις βρίσκονται στην πολυσύχναστη παραλία. Μια πιο απομακρυσμένη, αλλά σίγουρα δημοφιλής παραλία για τους τουρίστες είναι η Κόκκινη Παραλία που βρίσκεται στα νότια του νησιού και απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από τα Φηρά”.

Όσο για τα Φηρά, η Au Yeung, αναφέρει: “είναι η πρωτεύουσα της Σαντορίνης και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Η πόλη είναι χτισμένη στην άκρη των απόκρημνων βράχων του ηφαιστειακού κρατήρα, και στη θάλασσα υπάρχει ο Όρμος των Φηρών. Τα δύο τμήματα συνδέονται με τελεφερίκ · στο παρελθόν τα αγαθά μεταφέρονταν με γαϊδουράκι από τις απότομες σκάλες. Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να βρείτε στενά και απότομα σοκάκια που σας οδηγούν σε καταστήματα, βεράντες και εστιατόρια. Φυσικά, τα ασβεστολιθικά σπίτια με τις εντυπωσιακές μπλε στέγες βρίσκονται επίσης, εδώ”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *