ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΑ

ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ

 

 

 

 

 

  “Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια μέρη σε αυτόν τον πλανήτη μας είναι τα καλύτερα για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα; Ή γιατί ορισμένα μέρη έχουν πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα από άλλα; Το κάναμε κι εμείς, γι’ αυτό ψάξαμε για τα πέντε συναινετικά καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα στον κόσμο”, γράφει το ενημερωτικό- ερευνητικό περιοδικό studyfinds, σημειώνοντας μάλιστα τον επιστημονικό λόγο που τα ηλιοβασιλέματα, έχουν καθένα το οπτικό του αποτύπωμα. Τα τέλεια ηλιοβασιλέματα συμβαίνουν λόγω ενός επιστημονικού φαινομένου .

 

  Αναφέρει: “Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison , τα χρώματα που βλέπουμε (ή δεν βλέπουμε) σε ένα ηλιοβασίλεμα είναι το αποτέλεσμα της σκέδασης (σ.σ η αντανάκλαση και διάθλαση- διάχυση των ηλιακών ακτίνων) του φωτός. Αυτή η σκέδαση συμβαίνει όταν οι ακτίνες φωτός χτυπούν σε σωματίδια στον αέρα, που αλλάζουν την κατεύθυνση του φωτός. Μετά τη δύση του ηλίου, το φως του ήλιου περνά μέσα από περισσότερη ατμόσφαιρα και υπάρχουν περισσότερα σωματίδια για να διασκορπίσουν το φως. Και αν δείτε ένα ζωντανό κόκκινο ηλιοβασίλεμα, η NASA εξηγεί ότι είναι επειδή η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη υγρασία και σωματίδια σκόνης. 

 

Υποδεικνύοντας τα πέντε καλύτερα σημεία του κόσμου, στην κορυφή, κατατάσσει τη Σαντορίνη και συγκεκριμένα την Οία. Γράφει χαρακτηριστικά, επικαλούμενο τις γνώμες ειδικών:  “Η Accor περιγράφει τη Σαντορίνη ως ένα μέρος που κόβει την ανάσα για να παρακολουθήσετε ένα ηλιοβασίλεμα: «Το ελληνικό νησί της Σαντορίνης καλύπτεται από τέλεια σημεία ηλιοβασιλέματος και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για αυτό. Οι τραχιές απόκρημνες πόλεις, η εκπληκτική θέα και η ασβεστωμένη αρχιτεκτονική προσφέρουν στους αναζητητές του ηλιοβασιλέματος μια απόκοσμη εμπειρία. Τα χρώματα κυμαίνονται από λαμπερή ροζ απόχρωση έως πορφυρόχρωμου ελεφαντόδοντου, που τονίζονται από το λαμπερό λευκό των κτιρίων του νησιού και την αντανάκλαση του Αιγαίου Πελάγους.»

Το Travel Awaits  περιγράφει μια εμπειρία  , «Τίποτα δεν εμπόδισε τη θέα μας στον ήλιο που δύει. Το ορθάνοιχτο Αιγαίο απλώθηκε καθώς η λαμπερή πορτοκαλί μπάλα άρχισε να βυθίζεται αργά στο βαθύ γαλάζιο νερό καθώς το πορτοκαλί, το μοβ και το μπλε απλώνονταν στον ανοιχτό ουρανό. Όλοι χειροκροτήσαμε και χειροκροτήσαμε τον ήλιο που βυθίστηκε στο νερό και αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, απολαμβάνοντας την ομορφιά και την απίστευτη στιγμή». 

Και το May Cause Wanderlust θα σας προκαλέσει επίσης λίγη ζήλεια στο ηλιοβασίλεμα: «Η θέα ήταν εκπληκτικά όμορφη. Το να βλέπεις τον ήλιο να δύει πάνω από την καλντέρα και τη Νέα Καμένη είναι κάτι που θα λατρεύω για πάντα — είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα». 

 

 

 

The List: Best Places In The World For Sunsets, According To Experts

1. Santorini, Greece 

Sunset in Santorini, Greece
Santorini ranks first on the list of best places to see the sunset in the world. (Photo by Unsplash+ in collaboration with Getty Images)

 

2. Mount Bromo, Java, Indonesia

 

Mount Bromo, Indonesia
Sun sets over Mount Bromo in Indonesia. (Photo by dsaputrarizky on Unsplash)

 

3. Bali, Indonesia

 

Sunset in Bali. (Photo by Mikhail Nilov on Pexels)
Sunset in Bali. (Photo by Mikhail Nilov on Pexels)

 

4. Rio de Janeiro, Brazil

 

Sunset in Rio de Janeiro.
Sunset in Rio de Janeiro. (Photo by Gabriel Rissi on Unsplash)

“Rio has some of the most amazing sunsets in South America. Head to Ipanema Beach in Rio de Janeiro to experience the setting sun behind the beautiful mountains,” Trips To Discover writes.

5. Key West, Florida

 

Sunset in Key West, Florida.
Sunset in Key West, Florida. (Photo by Jonathan Wheeler on Unsplash)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *