ΟΙΑ: “ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

 

 

 

“Η Οία είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον και γραφικό χωριό της Σαντορίνης. Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με την πρωτεύουσα, τα Φηρά, η Οία εξακολουθεί να διατηρεί το πνεύμα της άθικτο. Ο τόπος χαρακτηρίζεται από στενούς δρόμους και τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα σπίτια του, που κάποτε φιλοξενούνταν στους ναυτικούς- ψαράδες”.
Αυτά γράφει το ιταλικό ιστολόγιο viaggiamo, παροτρύνοντας τους αναγνώστες του να επισκεφτούν τη Σαντορίνη και βέβαια να επικεντρωθούν στην Οία. “Το δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα, η Οία ήταν ένα ενεργό και πλούσιο κέντρο, το οποίο διέθετε τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της εποχής” προσθέτει ο συντάκτης και συνεχίζει: “Εκείνη την εποχή, οι πλουσιότεροι ναυτικοί αξιωματικοί και καπετάνιοι δημιούργησαν τα όμορφα σπίτια στην κορυφή, στην κορυφή του βράχου. Οι λιγότερο πλούσιοι ψαράδες, από την άλλη πλευρά, ζούσαν στα χαρακτηριστικά υπόσκαφα σπίτια . Πρόκειται για λευκές κατοικίες που φαίνεται να αιωρούνται στον ορίζοντα. Πρόκειται για πολύ ιδιαίτερες κατοικίες που αποτελούν μέρος της κοινής φαντασίωσης, όταν σκεφτόμαστε τη Σαντορίνη”.
Φυσικά, δεν λείπει η μνεία στο ηλιοβασίλεμα. : “Η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι ιδιαίτερα μαγευτική σε αυτή την πόλη. Στην πραγματικότητα, από το σωστό μέρος, μπορείτε να δείτε τον ήλιο να βυθίζεται αργά στη θάλασσα, απελευθερώνοντας ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *