ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ viaggiamo.it

 

 

 

    “Ανακαλύψτε τα εμβληματικά ασβεστωμένα χωριά του στην κορυφή ενός βράχου, με βαθιούς θόλους από ζαφείρι και πολύχρωμα διακοσμητικά λουλούδια που καλύπτουν τα κτίρια”, γράφει η Sabrina Rossi συντάκτρια του περιοδικού και προσθέτει:

  “Αυτός ο μικρός ταξιδιωτικός οδηγός για τη Σαντορίνη θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε μερικά από τα απαραίτητα μαργαριτάρια της. Η Σαντορίνη είναι ένα σχετικά μικρό νησί και χρειάζεται περίπου 45 λεπτά οδήγηση από βορρά προς νότο. Το νησί είναι μέρος των Κυκλάδων, που βρίσκεται μεταξύ Αθήνας και Κρήτης.

Παρά το μέγεθός του, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να κάνετε στη Σαντορίνη. Εδώ είναι οι κορυφαίες συστάσεις μας.

Ταξιδιωτικός οδηγός Σαντορίνης: οι καλύτερες δραστηριότητες για να δοκιμάσετε

Περιηγηθείτε στους δρόμους της Οίας

Η Οία είναι αναμφίβολα η πιο όμορφη πόλη της Σαντορίνης . Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να περπατήσετε πάνω-κάτω στα πολλά λευκά σκαλοπάτια, στα στενά δρομάκια, ανακαλύπτοντας φιλόξενες ταβέρνες.

Ετοιμαστείτε να πάρετε την κάμερά σας, γιατί υπάρχει μια νέα έκπληξη σε κάθε γωνιά. Τα φωτεινά λευκά σπίτια και οι μπλε τρούλοι είναι εικόνα της Ελλάδας και η Οία σίγουρα δεν θα αφήσει τους επισκέπτες απογοητευμένους.

Η εξερεύνηση της Οίας δεν διαρκεί πολύ, καθώς η διαδρομή μετ’ επιστροφής από τη λεωφόρο μέχρι το ηλιοβασίλεμα διαρκεί μόνο 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα, χάρη στην μεγάλη ποικιλία φαγητών και ποτών.

Ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στη Σαντορίνη , τα στενά δρομάκια μπορεί να γεμίσουν κόσμο, ειδικά κατά τη δύση του ηλίου. Ωστόσο, μια επίσκεψη στην Οία αξίζει τον κόπο.

Το αξέχαστο ηλιοβασίλεμα της Οίας

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε στη Σαντορίνη είναι να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα στην Οία. Συγκεντρωθείτε για το ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο της Οίας , όπου μπορείτε να καθίσετε στα τείχη του κάστρου. Εναλλακτικά, καθίστε πιο κοντά στην Αγία Αικατερίνη για να απολαύσετε τις εμβληματικές απόψεις που βρίσκονται σε κάθε ελληνική καρτ ποστάλ. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να έχει κόσμο την υψηλή περίοδο, γι’ αυτό σας συνιστούμε να καθίσετε τουλάχιστον μία ώρα πριν από τη δύση του ηλίου.

Ανακαλύψτε τα Φηρά στη Σαντορίνη

Τα Φηρά (Θήρα) είναι η πρωτεύουσα της Σαντορίνης και επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του νησιού. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά εστιατόρια και μια εμπορική περιοχή. Ωστόσο, το πραγματικό ενδιαφέρον είναι τα στενά πίσω δρομάκια και τα κρυμμένα ξωκλήσια για εξερεύνηση, όπως η Ιερά Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Μηνά και η Καθεδρική Βασιλική του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

ταξιδιωτικός οδηγός στη Σαντορίνη

Εκδρομή από τα Φηρά στην Οία

Η Σαντορίνη έχει ένα απίστευτα γραφικό μονοπάτι κατά μήκος των βράχων, μήκους 10,5 χιλιομέτρων (6,5 μίλια). Η διαδρομή εκτείνεται από τα Φηρά στην Οία, με πολλές κλίσεις και αναρριχήσεις, και μπορεί να διαρκέσει 3 έως 5 ώρες για να ολοκληρωθεί. Το μονοπάτι προορίζεται μόνο για πεζούς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ ήσυχο”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *