ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΗΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣ,ΘΗΡΑΣΙΑΣ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ,ΑΝΑΦΗΣ ,ΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΚΙΝΟΥ

 

 

 

“Στέγαση εκπαιδευτικών

Όπως θα γνωρίζετε πλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο νησί της Σαντορίνης και στα υπόλοιπα νησιά της περιοχής Β΄Κυκλάδων , λόγω των αυξημένων ενοικίων και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης , καθιστούν όλο και περισσότερο τη διαβίωση τους δυσκολότερη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και μετακίνησης δημιουργούνται πλέον συνθήκες που καθιστούν το νησί της Σαντορίνης σχεδόν “απρόσιτο” και “απλησίαστο” για εκατοντάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές που εργάζονται εδώ. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές, παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία όταν πληροφορήθηκαν ότι καλούνται να εργαστούν στο νησί της Σαντορίνης και στα υπόλοιπα νησιά.

Είναι σίγουρο ότι η νέα εκπαιδευτική χρονιά (2019 -2020) αναμένεται να ξεκινήσει με εκατοντάδες και πάλι εκπαιδευτικά κενά. Επομένως είναι επείγον να βρεθεί τρόπος να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διαμονή και η διαβίωση των εκπαιδευτικών στο νησί της Σαντορίνης προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη και ισορροπία στη λειτουργία των σχολείων την ερχόμενη σχολική χρονιά. Κατά το σχολικό έτος 2018-19 εργάστηκαν στο νησί της Σαντορίνης 128 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 79 αναπληρωτές. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι στο νησί της Σαντορίνης διορίστηκαν το Μάιο με δικαστικές αποφάσεις 12 μόνιμοι καθηγητές και καθηγήτριες και 14 στα υπόλοιπα νησιά που αντιμετωπίζουν ήδη οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα.

Ζητούμε άμεσα και προκαταβολικά πριν τον Σεπτέμβριο την εξεύρεση λύσεων για το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών ( διάθεση δωματίων, επιχορήγηση ,δημιουργία γραφείου εύρεσης στέγης κτλ.) Αναμένουμε τις ενέργειές σας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *