ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΥΚΟΝΟΥ & ΘΗΡΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

 

“Η επιστολή των Δημάρχων Μυκόνου και Θήρας προς το Διοικητή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) κ. Γιώργο Πιτσιλή, εστάλη εγκαίρως την 31η Ιουλίου 2018, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων και να αντιμετωπιστεί σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα με την ανεύρεση κατοικίας που αντιμετωπίζουν οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κάθε χρόνο.

Τόσο ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος όσο και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, έχουν προβεί σε σειρά πρωτοβουλιών και προτάσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να καλυφτεί το κενό της Πολιτείας, σε δυο από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Σύμφωνα με την εισήγηση των δυο Δημάρχων προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, προτείνεται η λήψη μέτρων φοροαπαλλαγής/φοροελάφρυνσης για ιδιοκτήτες κατοικιών σε Μύκονο και Σαντορίνη, που ενοικιάζονται σε δημόσιους υπαλλήλους.

Στόχος αυτής την πρωτοβουλίας είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες να ενοικιάζουν σε χαμηλότερες τιμές τα σπίτια τους σε δημόσιους υπαλλήλους, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το μείζον πρόβλημα ευρέσεως κατοικίας και μάλιστα σε προσιτές τιμές.

Οι Δήμοι Μυκόνου και Θήρας έχουν λάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με δεδομένο όμως ότι αρκετές δημόσιες υπηρεσίες (Δήμος, Σχολεία, ΔΟΥ, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, ΕΦΚΑ) στα δυο νησιά αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα υποστελέχωσης, η λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση είναι επιτακτική, καθώς διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

Το Κεντρικό Κράτος θα πρέπει άμεσα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *