Οδεύει προς κατάργηση το Μεταφορικό Ισοδύναμο;

Γιάννης Βλασερός- Αναπλ.Γραμματέας Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ
  “Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου γιατί δεν του έχει καταβληθεί το μεταφορικό ισοδύναμο από το 2022 έως σήμερα.
Συγκεκριμένα είναι απλήρωτο όλο το 2022. Για το Α εξάμηνο του έτους 2022 έχει ολοκληρωθεί καί ο έλεγχος των δικαιολογητικών. Γιά το Β εξάμηνο του 2022 γίνεται τώρα ο έλεγχος.
Για το 2023 δεν έχουν ανοίξει καν την πλατφόρμα ώστε να ανεβάσουν τις φορτωτικές. Ούτε λόγος προφανώς για το 2024. Επίσης το ποσοστό επιστροφής ήταν 70% το 2021.Το 2022 το μείωσαν στο 60% και το 2023 στο 50% .
Το ερώτημα που πλανάται είναι μήπως το μέτρον οδεύει προς κατάργηση.Το σημαντικότερο είναι ότι οι επιχειρήσεις έχουν πληρώσει τα μεταφορικά, έχουν διαμορφώσει τις τιμές που πουλάνε με βάση την επιστροφή που θα έπαιρναν και έτσι έχουν θέμα ρευστότητας.
Με αυτή την τακτική βέβαια δεν ενισχύεται η οικονομία του νησιού και ειδικά για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό η αγροτική παραγωγή η οποία κινδυνεύει να καταργηθεί στα νησιά μας υποκύπτοντας στην «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού.
Είναι άμεση ανάγκη να αποδοθούν από την πολιτεία τα οφειλόμενα στους δικαιούχους νησιώτες.
Για να ενισχύσουμε το αίτημα τους θα προκαλέσουμε επερώτηση στη Βουλή από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του κόμματος που εκπροσωπούμ”ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *