Ο ΒΥΘΟΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΞΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ

ΚΟΥΣΤΟ-ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση καθαρισμού των βυθών της Σαντορίνης, από πλαστικά, μέταλλα και εγκαταλελειμμένα δίχτυα.  Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των Ωκεανών συμμετείχαν, όλα τα καταδυτικά κέντρα του νησιού, επαγγελματίες ψαράδες, καθώς και οι οργανισμοί «All for Blue» με επικεφαλής την Κατερίνα Τοπούζογλου και «Healthy Seas» με τον Πιερ Υβ Κουστώ.

Μάλιστα, η επιχείρηση ανάσυρσης των διχτυών γινόταν σε ζωντανή μετάδοση (Live Streaming) και στιγμιότυπά της μετέδωσαν ή ανάρτησαν πολλά τηλεοπτικά κανάλια όπως το Sky NEWS (δείτε σχετικό βίντεο, ΕΔΩ). Ο Κουστώ χθες είχε κάνει και ένα μικρό μάθημα προστασίας των θαλασσών στους  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Οίας, ενώ σήμερα ξεκινώντας από το Αμμούδι, σάρωσαν το βυθό από τους «σιωπηλούς δολοφόνους» της θαλάσσιας ζωής, που είναι τα παρατημένα δίχτυα.

 

« Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όσους συμμετείχαν στη σημερινή κατάδυση και σε όσους την παρακολούθησαν. Η ποσότητα διχτυών ήταν τεράστια, αλλά οι δύτες μας κατάφεραν να τα βγάλουν», ανέφερε στο μήνυμά του ο Κουστώ. Σημειώνεται πως όλη αυτή η ποσότητα δεν θα πεταχτεί σε κάποια στεριανή χωματερή, αλλά κατόπιν επεξεργασίας από μια ειδική εταιρεία θα μετατραπεί σε ειδικό ανθεκτικό ύφασμα.https://www.facebook.com/healthyseas/videos/1879948078697177/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *