Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός

Της Κατερίνα Γιαννακά

  “Όσοι Κυκλαδίτες ανταποκριθήκαμε το 2019 στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία του Σύριζα ΠΣ, της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, βιώσαμε έντονα την εσωτερική κρίση, που από τότε υπέβοσκε και σιγόκαιγε, προκαλώντας ατελείωτη εσωστρέφεια.

Εκείνη η κατάσταση αποτέλεσε μια διαρκή πληγή που αιμορραγούσε και προκαλούσε παθογένειες, που εμπόδισαν, αν δεν ακύρωσαν τελικά, την προώθηση της κορυφαίας επιλογής του Αλέξη Τσίπρα για τη διεύρυνση. Ακύρωσε στην πράξη τη δημιουργία της Προοδευτικής παράταξης και συνέβαλε καθοριστικά στην ιδεολογική και πολιτική συντριβή του Σύριζα ΠΣ στις εθνικές εκλογές του 2023 και στη συνέχεια στην παραίτηση του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα.

  Σήμερα, 23 Νοεμβρίου 2023, είχαμε το αποκορύφωμα αυτής της κρίσης με την ολοκλήρωση της διάσπασης, που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι εσωκομματικές δυνάμεις, αμφισβήτησαν και υπονόμευσαν την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα για τη διεύρυνση. Οι ίδιοι αμφισβήτησαν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, από την επομένη της εκλογής του, ενώ με τη συμμετοχή τους σε αυτές αναγνώρισαν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή, όσοι στρατευτήκαμε στην υπόθεση της κυβερνώσας Αριστεράς, στον αγώνα για την Προοδευτική Παράταξη με κορμό τον Σύριζα ΠΣ, παραμένουμε πιστοί στην πολιτική αναγκαιότητα να ξαναγίνει το κόμμα μας η προωθητική δύναμη, που θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στα καταχθόνια σχέδια του αυταρχικού καθεστώτος της δεξιάς. Ο λαός εκεί έξω υποφέρει, το καθεστώς Μητσοτάκη κατεδαφίζει τις λαϊκές κατακτήσεις, το κοινωνικό κράτος, τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα, διαλύει ό,τι απέμεινε από τους μικρομεσαίους, από τους μη προνομιούχους. Ο λαός μας υφίσταται τις επιπτώσεις από την πρωτόγνωρη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και τη λεηλασία του γλίσχρου εισοδήματος του.

  Ο λαός κουράστηκε να παρακολουθεί τον Σύριζα ΠΣ, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τρεις μήνες τώρα να είναι βυθισμένη στην εσωστρέφεια και στη μιζέρια των μηχανισμών. Είναι ώρα να φύγουμε μπροστά, μαζί με τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, που από τη μέρα της εκλογής του είναι εκεί έξω, στην καρδιά των προβλημάτων, στη Θεσσαλία, στον Έβρο, στη Ρόδο, παντού.

Στην πορεία προς το συνέδριο του κόμματος συτρατευόμαστε όλοι, για να γίνει το κόμμα μας, κόμμα μελών και όχι μηχανισμών, κόμμα αμεσοδημοκρατικό, πολυσυλλεκτικό, κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία.

Πορευόμαστε σε κοινή πορεία με τον κόσμο της εργασίας, με τους νέους, με τους μικρομεσαίους , με την υγιή επιχειρηματικότητα, με τους μη προνομιούχους, για την κοινωνία των πολιτών, την κοινωνία των οραμάτων μας.

  Εμείς οι νησιώτες, έχουμε μπροστά μας σκληρούς αγώνες ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που επιχειρεί την κατάργηση του μεταφορικού ισοδύναμου, την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, την υποβάθμιση των δομών υγείας αντί της καθιέρωσης του υγειονομικού ισοδύναμου, την κατάργηση υπηρεσιών της Δικαιοσύνης και τελικά την ακύρωση στην πράξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού της «νησιωτικότητας» και του «Ισοδύναμου», που αποτελεί τον ισχυρό βραχίονά της.

Στους αγώνες αυτούς, ο Σύριζα ΠΣ θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή, τόσο για την προάσπιση των κατακτήσεών μας την περίοδο της διακυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, όπως είναι το μεταφορικό ισοδύναμο, η βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ στη Σύρο, το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, η ανάδειξη και αξιοποίηση του θεσμού της «νησιωτικότητας».

Καλούμε κάθε κυκλαδίτη δημοκράτη να συστραστευθεί μαζί μας, να γίνει μέλος στις Οργανώσεις μας, για να ανοίξουμε διαρκή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες και να αναδείξουμε όλοι μαζί τα προβλήματα των νησιών μας, να αγωνιστούμε γι αυτά, να μελετήσουμε και να σχεδιάσουμε το νησιωτικό κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός μας.

   Ο Σύριζα ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, ενωμένος, πιο δυνατός, με την δυναμική και διαρκή παρουσία του Προέδρου μας Στέφανου Κασσελάκη στην καρδιά των προβλημάτων και τις παρακαταθήκες του Αλέξη Τσίπρα, θα εκφράσει και πάλι τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα έναν ελεγχόμενο δικομματισμό.

Κατερίνα Γιαννακά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα ΠΣ

Αναπληρώτρια Συντονίστρια στο τμήμα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *