Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ- ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΥΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΣΚΑΜΠΑΒΙΡΙΑ

 

 

 

Περίπου το 2.000. Αύγουστος. Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στη Σίκινο.

 

Όλοι οι κάτοικοι του νησιού είχαν κατέβει στην Αλοπρόνοια για να υποδεχτούν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και την συνοδεία του, που αποβιβάστηκε στον ντόκο από την πυραυλάκατο,  ΤΠΚ Υποπλοίαρχος Μυκόνιος ( Ρ-22 ).

Μετά τα καλωσορίσματα από τον Δήμαρχο, το Δημοτικό συμβούλιο και τον κόσμο, του προσφέρθηκε ανθοδέσμη με λουλούδια της Σικίνου, από ένα συνεσταλμένο κοριτσάκι και ο Πρόεδρος άνετος, απλός, καταδεχτικός φορώντας ένα λευκό πουκάμισο, χαμογελούσε, χάιδευε παιδικά κεφάλια και έδινε το χέρι του σε όποιον του το έτεινε.

Ανέβηκαν όλοι μαζί στη Χώρα για τα κεράσματα με ότι πιο απλό και αγνό διαθέτει η Σίκινος, κάθισε σε ένα τραπέζι που ήταν στρωμένο με ένα κοφτό κεντημένο λευκό τραπεζομάντιλο, που είχε επάνω του ένα βάζο με λουλούδια ( γεράνια, βασιλικά, δυόσμο, γιασεμιά, κατιφέ ), κουλουράκια, ένα γλυκοδοχείο με γλυκό κουταλιού, παστέλι με υπέροχο θυμαρίσιο Σικινιώτικο μέλι και ξασπρισμένα μύγδαλα, σερβιρισμένο επάνω σε φρέσκα φύλλα λεμονιάς, τσιμπητά στις άκρες ρόδινα μελετίνια με ντόπια μυτζήθρα, ούζο και δροσερό νεράκι σε γυάλινη καράφα σκεπασμένη με ένα κοφτό κεντημένο πετσετάκι.

Μετά ο κ. Στεφανόπουλος, η λιγοστή συνοδεία του και όλοι οι κάτοικοι μαζεύτηκαν στην επάνω πλατεία της Παντάνασσας και ο πρόεδρος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, με απλά και κατανοητά λόγια”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *