Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜΥ

 

 

 

Το σωματείο εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, με ανακοίνωση του, απαντάει σε οδηγία της διοίκησης της ΑΕΜΥ προς το ακέφαλο, εδώ και περισσότερο από δύο μήνες νοσοκομείο (δεν μας έχει κοινοποιηθεί για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλα όσα αναγράφονται σε αυτήν), και με την οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητάει από το προσωπικό του νοσοκομείου να μην μετακινείται ασκόπως (!), και να μην κάθεται πάνω από 15 λεπτά(!!!).

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων στην  ξεκαρδιστική οδηγία

 

 

Με μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε χθες, από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., ότι τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβουμε ως εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, λόγω έξαρσης του κορονοϊού, είναι η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων των εργαζομένων σε άλλα τμήματα/υπηρεσίες, η αποφυγή των συναθροίσεων για μη εργασιακούς λόγους και το διάλειμμα ανάπαυσης κατά τη διάρκεια του ωραρίου απασχόλησης, να μην υπερβαίνει τα προβλεπόμενα δεκαπέντε λεπτά.
Εύλογη απορία όλων των εργαζομένων είναι, αν οι παραπάνω οδηγίες δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς ή απλώς το Δ.Σ. της Εταιρείας άδραξε την ευκαιρία και στο όνομα της έξαρσης του κορονοϊού, θέλουν να απομονώσουν τους εργαζόμενους;; Τι φοβούνται;

 

Έχοντας κάποιες «βασικές γνώσεις», ως εργαζόμενοι σε νοσοκομείο, θεωρούμε ότι μέτρα πρόληψης θεωρούνται το μόνιμο, επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό και ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός, που όλως τυχαίως είναι σε έλλειψη και τα δύο!
Παραδείγματα πολλά! Ο γιατρός που θα κληθεί να εξετάσει ένα ύποπτο κρούσμα, θα πρέπει να δει ταυτόχρονα και όλα τα υπόλοιπα περιστατικά του Τμήματος Επειγόντων και τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Ο νοσηλευτής που θα κληθεί να εξετάσει ένα ύποπτο κρούσμα, θα κληθεί την ίδια στιγμή να κάνει νοσηλεία σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες, λεχωίδες με τα νεογνά τους) και αν χρειαστεί να συμμετέχει και σε κάποιο χειρουργείο. Άλλωστε, με βάση τις οδηγίες της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., η αποφυγή της μετάδοσης του ιού θα γίνει μόνο εάν το διάλειμμα διαρκέσει δεκαπέντε λεπτά αυστηρά! .

Αν είχαν έστω και την παραμικρή εικόνα για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, θα ήξεραν ότι μεγάλη μερίδα εργαζομένων, όχι απλά δεν κάνει διάλειμμα, αλλά παραμένει στην εργασία του και παραπάνω για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν από την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου και πλέον «το καράβι είναι έτοιμο να βουλιάξει», χωρίς καμία ενέργεια της εταιρείας να το στελεχώσει πλήρως, αλλά αντ’ αυτού να το ιδιωτικοποιήσει μια ώρα αρχύτερα. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε! Τρανταχτό παράδειγμα είναι, ότι παρ’ όλο που υπάρχει ο διαγωνισμός της εταιρίας μέσω του ΑΣΕΠ, όπου θα μπορούσε να επαναληφθεί για τις κενές θέσεις, επιλέγουν να εκδώσουν προκήρυξη δωδεκάμηνης σύμβασης με ΑΠΥ για γιατρούς οι οποίοι δε θα παρέχουν αποκλειστικά τις υπηρεσίες τους μέσω του νοσοκομείου.

 

 

Αν αυτό δεν είναι η αρχή της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου της Σαντορίνης, τότε τι είναι;
Τι θα γίνει αν, πράγμα πολύ πιθανό, νοσήσουν γιατροί ή νοσηλευτές όταν η σύνθεση του προσωπικού είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας; Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες; Για αυτούς ποια μέτρα πρόληψης έχουν ληφθεί;
Προβλήματα πολλά, λύση καμία! Ή μάλλον, μία.. Η φίμωση των εργαζομένων για να μην αντιδρούμε, αλλά δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

 

 

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που παρέχουν την εργασία τους στο νοσοκομείο, με οποιαδήποτε άλλη σχέση εργασίας.
  • Να προσληφθούν οι συνάδελφοι που διεκδικούν δικαστικά τη θέση εργασίας που κατείχαν στο νοσοκομείο, όπως επίσης και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι που εργάζονταν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στό νοσοκομείο μας τα προηγούμενα χρόνια, καθώς καλύπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Μόνιμες και επαρκείς προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά.
  • Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός και τα είδη υγιεινής που χρειάζονται, τόσο για το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και για τους ασθενείς.
  • Να εκπαιδευτεί άμεσα όλο το προσωπικό για τη σωστή αντιμετώπιση κρουσμάτων, καθώς και να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος υποδοχής τους και νοσηλείας τους για όποιον απαιτείται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φορείς και το λαό του νησιού να διεκδικήσει μαζί μας ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Νοσοκομείο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τους, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *