Ο ΗΛΙΑΣ ΜΑΙΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΘΗΡΑΣ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑΣ

 

 

 

Ηλίας Μάινας

Ο Ηλίας Μάινας, επί σειρά ετών Νομαρχιακός και Περιφερειακός Σύμβουλος, επανέρχεται ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αιτία η παραίτηση του Γιάννη Δεκαβάλλα, που ελέω εκλογικού νόμου, είχε καταλάβει τη θέση στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας..

Ο κ. Δεκαβάλλας, (επί πολλές τετραετίες Δήμαρχος Ερμούπολης Σύρου) επισκέφθηκε τον εκλεγμένο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει.

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ

“Συνάντηση με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Δεκαβάλλα είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δεκαβάλλας υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχουν πολιτικές προσωπικότητες, οι οποίες δεν αποχωρούν από την πολιτική αλλά “παραμερίζουν” για να παρακολουθούν τα πολιτικά τεκταινόμενα από άλλη οπτική.

Ο Γ. Δεκαβάλλας, γνήσιος αυτοδιοικητικός, παρέμεινε πιστός στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, παρά τα πλείστα κελεύσματα που δέχθηκε από το κεντρικό πολιτικό σύστημα. Πορευθήκαμε μαζί για πολλά χρόνια, στην αρχή ακολουθώντας την ίδια πολιτική διαδρομή και κατόπιν σε διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, με διαφορετικές πολιτικές θέσεις για τα μεγάλα θέματα του νησιού, οι οποίες όμως είχαν κοινό προορισμό: την ευημερία των συμπολιτών μας και την πρόοδο της Σύρου.

Δεν θα κάνω σήμερα καμία πολιτική αξιολόγηση του έργου του, διότι πίστευα και πιστεύω ότι την αξιολόγηση των πολιτικών πρέπει να την κάνει ο λαός. Και ο λαός της Σύρου εκφράστηκε επανειλημμένα για τον Γιάννη Δεκαβάλλα. Θέλω να τονίσω, όμως, ότι ο Γιάννης χαίρει του πολιτικού σεβασμού και της εκτίμησης μου, πέραν των άριστων κοινωνικών σχέσεων που διατηρούμε. Του εύχομαι από καρδιάς “ό,τι καλύτερο” στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

Από την πλευρά του, ο κ. Δεκαβάλλας δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Λεονταρίτη για τα θερμά του λόγια. Συνεργαστήκαμε και συμβιώσαμε συνολικά επί 17 ολόκληρα χρόνια στον Δήμο και την Περιφέρεια, άλλοτε στην ίδια πλευρά και άλλοτε στην αντίπερα όχθη.

Μπορεί να είχαμε κατά καιρούς διαφορετική εκτίμηση και προσέγγιση πάνω στα θέματα που μας απασχολούσαν και είχαμε να επιλύσουμε, ωστόσο θεωρώ ότι και οι δύο εργαστήκαμε με ανιδιοτέλεια για το καλό του τόπου και των κατοίκων του.

Εύχομαι σε όσους συναδέλφους συνεχίσουν στην Αυτοδιοίκηση ή σε όσους επιλέξουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τα κοινά του τόπου, να επιδείξουν αφοσίωση και ευθύνη στις θέσεις που θα τους εμπιστευθεί ο λαός.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, καθώς και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία αυτά χρόνια, υπηρετώντας ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί ως Σώμα, τον θεσμικό ρόλο που μας είχε ανατεθεί από τον λαό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω προς τον επικεφαλής του συνδυασμού και επί πολλά χρόνια υπηρέτη της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος μου έκανε την τιμή να με εμπιστευτεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του στο νομό Κυκλάδων. Καλή συνέχεια!».

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *