“Ο ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΒΑΓΚΝΕΡ”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

Wagner
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΒΑΓΚΝΕΡ» την Κυριακή 06 Μαρτίου 2016

Ο Δήμος Θήρας παρουσιάζει την Κυριακή 06 Μαρτίου 2016 στις 19:00 μμ. στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο το μουσικό θεατρικό αναλόγιο «Ερωτευμένος Βάγκνερ».
Ο έρωτας εμπνέει τον Ρίχαρντ Βάγκνερ και τον οδηγεί στη Δημιουργία. Ποιες ήταν οι μοιραίες γυναίκες που τον απογείωσαν τόσο και έγιναν πηγή της έμπνευσής του; Η Μίνα, η Ματθίλδη, η Κόζιμα ή και άλλες; Η αφήγηση και τα έργα του Ρίχαρντ Βάγκνερ θα δώσουν την απάντηση.
Συμμετέχουν οι: Τζούλια Σουγλάκου σοπράνο, Δημήτρης Σιγαλός τενόρος, Δημήτρης Γιάκας πιάνο & Μάγδα Μαυρογιάννη επιμέλεια κειμένων, αφήγηση.
H παράσταση είχε ανεβεί τον Οκτώβριο 2015 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

ΜΑΓΔΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, Ηθοποιός – Μουσικός – Συγγραφέας Θεατρικών κειμένων
Η Μάγδα Μαυρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε μουσική και θέατρο στο Εθνικό Ωδείο, Ecole Normale και Conservatoire d’Art Dramatique, στο Παρίσι. Παρακολούθησε σεμινάρια με τον T. Suzuki στη Ν. Υόρκη. Ξεκίνησε την καριέρα της με τη Γαλλική ταινία «Celles qu’on a pas eu». Έπαιξε στο Theatre Nationale de Chaillot με τον Antoine Vittez. Συμμετείχε σε θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία και Ελβετία, ερμηνεύοντας δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς. Μεταφράζει για το θέατρο. Διδάσκει κλασσικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Δημιούργησε τη Θεατρική εταιρεία «ΑΞΙΑ», ανέβασε τα έργα της Sakura, Black story, Αδάμ και Χαλιμά, Δίδυμες. Επίσης δημιούργησε το «Classic Music Box», δηλαδή μουσικά αναλόγια, τα οποία γράφει, αφηγείται και τα δένει με κλασσική μουσική, έχοντας στο πλευρό της εκλεκτούς μουσικούς, που παρουσιάστηκαν στην Αθήνα και το Παρίσι.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΟΥΓΛΑΚΟΥ, σοπράνο
Η Τζούλια Σουγλάκου σπούδασε κλασικό τραγούδι, αρχικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με την Κ. Παπαλεξοπούλου και έπειτα, με την καθοδήγηση και τη μέριμνα του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη ως υπότροφος «Μαρία Κάλλας», με την Βέρα Ρόζα στο Λονδίνο. Το 1994 έκανε το ντεμπούτο της στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τον ρόλο της Νέντα (Παλιάτσοι). Έκτοτε στην Ε.Λ.Σ. έχει ερμηνεύσει και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του θεάτρου. Έχει επίσης ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όπερες Ελλήνων συνθετών και έχει επανειλημμένως συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και με πολλά φεστιβάλ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΓΑΛΟΣ, τενόρος

Ο Δημήτρης Σιγαλός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο (τάξη Βασίλη Γιαννουλάκου). Έκανε master class με τους διεθνούς φήμης μονωδούς Γιώργο Παππά και Γιώργο Ζερβάνο, και με την υψίφωνο Μάρθα Αράπη. Από το 1998, πρωταγωνιστεί σε παραγωγές όπερας και οπερέτας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΚΑΣ, πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη της Μυρτώς Μαυρίκου). Συνέχισε μουσικές σπουδές στην École Normale de Musique του Παρισιού, ειδικότερα στο πιάνο, στη μουσική δωματίου και στη μουσική προετοιμασία όπερας. Κατόπιν άρχισε να μελετά συνοδεία τραγουδιού πλάι στον Ντάλτον Μπόλντουιν. Από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού καθώς και στην όπερα της Λυών , κατόπιν προσκλήσεως του μουσικού διευθυντού της Kent Nagano.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Β.Κουτ λέει:

    Ηταν υπεροχη παρασταση !!! Να υπηρχε μεγαλυτερη ανταποκριση απο πλευρας συμμετοχης θα ηταν τελειο !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *