Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΟΦΕΙΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΩΣΕ, ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

boutaris_zorzos“Τιμητική βράβευση του Γιάννη Μπουτάρη στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού στην Σαντορίνη

Ο Γιάννης Μπουτάρης, νυν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τιμήθηκε από το Δήμο Θήρας στο 1ο Συνέδριο Οινοτουρισμού που πραγματοποιείται στη Σαντορίνη τις μέρες αυτές, 14-16 Οκτωβρίου, για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη και ανάδειξη του Σαντορινιού αμπελώνα.

Στο τέλος της πρώτης μέρας του συνεδρίου, την Παρασκευή 14/10, ο Γιάννης Μπουτάρης, επίτιμος πρόεδρος του συνεδρίου, τιμήθηκε τόσο από το Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο όσο και από την ΕΔΟΑΟ και τον πρόεδρο της κ. Γιάννη Βογιατζή (τη διεπαγγελματική οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) για τη συνολική προσφορά του στον χώρο του κρασιού.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ο οινοποιός που το 1989 που δημιούργησε το πρώτο σύγχρονο και ταυτόχρονα επισκέψιμο οινοποιείο στη Σαντορίνη διαδραματίζοντας μεγάλο ρόλο αφενός στην ανάπτυξη και εξέλιξη της αμπελουργίας στο νησί και αφετέρου στην εμπορική ανάπτυξη και προώθηση των κρασιών της Σαντορίνης σε όλο τον κόσμο.

Ο κος Μπουτάρης, ιδιαίτερα συγκινημένος , μίλησε για την πρώτη επαφή του με τη Σαντορίνη το 1987 που οινοποίησε το πρώτο του σαντορινιό κρασί στην κάναβα Νομικού, ενώ έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «φυτεύουμε αμπέλια για τα εγγόνια μας», υποδηλώντας έτσι την επένδυση ζωής που κάνει ο αμπελουργός και οινοποιός. Κυρ – Γιάννη, σ’ ευχαριστούμε”.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *